Клима уред SET REA 35 TT - Gorenje
затвори
...
SET REA 35 TT Клима уред
26.990,00 ден

Клима уред SET REA 35 TT

НОВО Фреон R32
Разладна моќност: 3.400 W Грејна моќност: 3.900 W Ноќен режим на работа - Night mode Автоматско работење Турбо функција Заштита од ладен воздух Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј
26.990,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - Паметен режим

Паметен режим

Еден клик за совршена собна температура
Само притиснете го копчето „Smart“ и клима уредот автоматски ќе се прилагоди на идеалната температура според собната температура.
_products/features/icon - Технологија на прочистување на воздухот на повеќе нивоа

Технологија на прочистување на воздухот на повеќе нивоа

Високо квалитетниот воздух е загарантиран како резултат на тоа што воздухот поминува низ повеќе филтри и секој од нив има функција да овозможи подобар и поздрав воздух. Нашите клима уреди, најчесто, ги имаат следниве филтри: витамин Ц филтер, филтер со катехин, филтер со сребрени јони, оптички каталитички филтер, ХЕПА филтер и арома филтер.
- Филтер со катехин
Катехинот е екстракт од зелен чај, кој благодарение на ефектите со оксидација и стерилизација, се додава во филтрите. Активните ензими создаваат јадро на бензен, кое апсорбира непријатни мириси и штетни материи во атмосферата. Филтерот со катехин ги пресретнува и ефикасно и долгорочно ги стерилизира честичките од прав. Неговото антибактериско дејство уништува повеќе од 95% од бактериите.
- ХЕПА филтер
Високо ефикасниот ХЕПА филтер, кој зафаќа 80% повеќе честички од прашина од класичните филтри, овозможува посвеж и почист амбиентален воздух.
- Арома филтер
Арома филтерот е дополнителна заштита што дистрибуира добротворна миризба во воздухот. Вашите сетила ќе се релаксираат и ќе се почувствувате пријатно и удобно.
- Филтер со сребрени јони
Филтерот со сребрени јони е многу ефикасен филтер за стерилизација кој ефикасно го запира растот на бактериите.
- Витамин Ц филтер
Филтрите со витамин Ц обезбедуваат дополнителна заштита што овозможува исклучително чист воздух. Таквиот чист воздух е здрав за кожата затоа што не предизвикува чешање, ја прави кожата помека и го намалува стресот, истовремено обезбедувајќи терапевтски придобивки.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Ноќен режим

Ноќен режим

Ноќен режим на работа за ваша комоција
Оваа функција овозможува автоматско зголемување на поставената температура за 2°C по еден час работа. Температурата тогаш останува константна и ќе имате идеална температура за спиење.
_products/features/icon - Брзо ладење

Брзо ладење

Турбо режим на работа за подобро чувство во пократко време
Уникатната технологија за слаба магнетна контрола се користи за работа на висока фреквенција при висока температура, со што се постигнува поголем капацитет на ладење и се зголемува стапката на ладење за 25%.
_products/features/icon - 4Д автоматски насочувачи

4Д автоматски насочувачи

Автоматско насочување на воздухот
Со автоматското движење на хоризонталните перки по специфичен редослед, апаратот обезбедува оптимална дистрибуција и проток на ладен или топол воздух низ просторијата во сите четири насоки.
_products/features/icon - Двоен одвод на кондензатот

Двоен одвод на кондензатот

Два одводи да одговараат на вашите потреби
Приклучокот за одвод, струја или гас, лево или десно, го олеснува вградувањето на клима уредот. Лесно е да се инсталира, а вие можете да изберете дали од лево или од десно за да одговара најдобро на вашите потреби.
_products/features/icon - Автоматско повторно придвижување

Автоматско повторно придвижување

Во случај на прекин на доводот на електрична енергија, кај повторното вклучување на клима уредите, функцијата на автоматско повторно придвижување овозможува автоматско продолжување со работата на апаратот со сочувани поставувања.
_products/features/icon - Копче за исклучување

Копче за исклучување

Вклучете или исклучете рачно
Клима уредот може да се вклучи или исклучи со помош на копче, без далечински управувач.
_products/features/icon - 1W Standby

1W Standby

Заштеда на енергија
Во режимот на подготвеност (Standby), клима уредот автоматски започнува со работа во режимот за заштеда на енергија. Наместо 5 W, се користи само 1 W на час, што значи 80% заштеда на енергија.
_products/features/icon - Едноставна монтажа

Едноставна монтажа

Загарантирана удобност
Цревата за гас и течност можат да се поврзат кога клима уредот е поставен на ѕид со единствена лесна структура за монтажа, која е сигурна и ефикасна. Лесната монтажа ја подобрува ефикасноста на инсталацијата до 35%.
_products/features/icon - Заштита на просторот од замрзнување

Заштита на просторот од замрзнување

Со помош на оваа функција, во зимските месеци, просторот може да се заштити од замрзнување. Во просторијата се одржува температура на 8 °C.
_products/features/icon - ЛЕД дисплеј

ЛЕД дисплеј

ЛЕД дисплејот на клима уредот ги претставува вашите прилагодувања, така што работата е секогаш прегледна.
_products/features/icon - Енергетска класа A, A+ и A++

Енергетска класа A, A+ и A++

Класифицирањето на апаратите во енергетска класа A значи висока енергетска ефикасност на апаратот бидејќи со ниска потрошувачка на енергија се остваруваат врвни резултати. Коефициентот SEER кај ладењето и SCOP кај греењето го покажува односот на вложената електрична енергија и добиената моќност на греење или ладење. Повисокиот коефициент означува поголема ефективност, а со тоа и сврстување во подобра енергетска класа. Коефициентот SEER повисок од 5,6 и SCOP повисок од 4 значи класификување на клима уредот Super DC Inverter во енергетската класа A+. Коефициент SEER повисок од 6,1 значи класификација на клима уредите во режимот за ладење во класата A++.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Тип на единицата: Внатрешна единица

Тип на монтажа: На ѕид

Далечинско управување: Далечински управувач

Препорачана употребна површина: 35 m2

Компактен дизајн

Копче за рачно управување

Режим на работа: Инвертер

Двоен одвод на кондензатот: Лево или десно

Енергетска класа - ладење: А++

Енергетска класа - греење: А+

Филтер Витамин C - каталитичен + сребрени јони

Автоматско работење

Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)

Заштита од замрзнување

Ноќен режим на работа - Night mode

Турбо функција

Ладење

Греење

Функција за отстранување на влага

Вентилирање - проветрување

Минимална јачина на звукот: 56 dB(A)re1pW

Грејна моќност: 3.900 W

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Фреквенција: 50 Hz

Разладна моќност: 3.400 W

Полнење на фреон: 0,64 gr

Минимален звучен притисок: 28 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 39 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.600 W

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.600 W

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 9,53 mm

Максимална должина на цевките: 20 m

Максимална висинска разлика: 8 m

Номинална вредност на струјата при ладење: 4,4 A

Номинална вредност на струјата при греење: 4,5 A

Сооднос SEER - ладење: 6,1

Сооднос SCOP - греење: 4

Минимален звучен притисок: 28 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 39 dB(A)2x10-5Pa

Димензии (ШxВxД): 78 × 27 × 21,2 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 83 × 33,5 × 26 cm

Нето тежина на апаратот: 7,5 kg

Бруто тежина на апаратот: 9 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Приклучна моќ: 1.600 W

Осигурувач: 10 A

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice