Клима уред REA 53 IN + RCD INV 53 OUT - Gorenje
затвори
...
REA 53 IN + RCD INV 53 OUT Клима уред
39.990,00 ден

Клима уред REA 53 IN + RCD INV 53 OUT

НОВО Фреон R32
Разладна моќност: 5.275 W Грејна моќност: 5.570 W Ноќен режим на работа - Night mode Автоматско работење Турбо функција
39.990,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - Паметен режим

Паметен режим

Еден клик за совршена собна температура
Само притиснете го копчето „Smart“ и клима уредот автоматски ќе се прилагоди на идеалната температура според собната температура.
_products/features/icon - Ноќен режим

Ноќен режим

Ноќен режим на работа за ваша комоција
Оваа функција овозможува автоматско зголемување на поставената температура за 2°C по еден час работа. Температурата тогаш останува константна и ќе имате идеална температура за спиење.
_products/features/icon - Брзо ладење

Брзо ладење

Турбо режим на работа за подобро чувство во пократко време
Уникатната технологија за слаба магнетна контрола се користи за работа на висока фреквенција при висока температура, со што се постигнува поголем капацитет на ладење и се зголемува стапката на ладење за 25%.
_products/features/icon - Автоматско повторно придвижување

Автоматско повторно придвижување

Во случај на прекин на доводот на електрична енергија, кај повторното вклучување на клима уредите, функцијата на автоматско повторно придвижување овозможува автоматско продолжување со работата на апаратот со сочувани поставувања.
_products/features/icon - Копче за исклучување

Копче за исклучување

Вклучете или исклучете рачно
Клима уредот може да се вклучи или исклучи со помош на копче, без далечински управувач.
_products/features/icon - 1W Standby

1W Standby

Заштеда на енергија
Во режимот на подготвеност (Standby), клима уредот автоматски започнува со работа во режимот за заштеда на енергија. Наместо 5 W, се користи само 1 W на час, што значи 80% заштеда на енергија.
_products/features/icon - Едноставна монтажа

Едноставна монтажа

Загарантирана удобност
Цревата за гас и течност можат да се поврзат кога клима уредот е поставен на ѕид со единствена лесна структура за монтажа, која е сигурна и ефикасна. Лесната монтажа ја подобрува ефикасноста на инсталацијата до 35%.
_products/features/icon - Енергетска класа A, A+ и A++

Енергетска класа A, A+ и A++

Класифицирањето на апаратите во енергетска класа A значи висока енергетска ефикасност на апаратот бидејќи со ниска потрошувачка на енергија се остваруваат врвни резултати. Коефициентот SEER кај ладењето и SCOP кај греењето го покажува односот на вложената електрична енергија и добиената моќност на греење или ладење. Повисокиот коефициент означува поголема ефективност, а со тоа и сврстување во подобра енергетска класа. Коефициентот SEER повисок од 5,6 и SCOP повисок од 4 значи класификување на клима уредот Super DC Inverter во енергетската класа A+. Коефициент SEER повисок од 6,1 значи класификација на клима уредите во режимот за ладење во класата A++.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Тип на единицата: Внатрешна единица

Далечинско управување: Далечински управувач

Режим на работа: Инвертер

EER: 7,1

Енергетска класа - ладење: А++

Енергетска класа - греење: А+

Дијаметар на кондензациската цевка: 16 mm

Автоматско работење

Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)

Ноќен режим на работа - Night mode

Турбо функција

Ладење

Греење

Функција за отстранување на влага

Вентилирање - проветрување

Грејна моќност: 5.570 W

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Фреквенција: 50

Разладна моќност: 5.275 W

Минимален звучен притисок: 25 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 55 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 2.410 W

Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 2.360 W

Минимален проток на воздух: 540 m³

Проток на воздухот: 840 m³

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 12,7 mm

Максимална должина на цевките: 20 m

Максимална висинска разлика: 8 m

Коефициент COP: 4

Минимален звучен притисок: 25 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 55 dB(A)2x10-5Pa

Димензии (ШxВxД): 95,7 × 30,2 × 21,3 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 103,5 × 38 × 29,5 cm

Нето тежина на апаратот: 10,5 kg

Бруто тежина на апаратот: 13,6 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Осигурувач: 16 A

Код: 730629630

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice