Клима уред - внатрешна единица TQ50BA0EG - Gorenje
затвори
...
TQ50BA0EG Клима уред - внатрешна единица
44.990,00 ден

Клима уред - внатрешна единица TQ50BA0EG

Клима уред - внатрешна единица Разладна моќност: 5.000 W Грејна моќност: 5.600 W Ноќен режим на работа - Night mode Автоматско работење Турбо функција Заштита од ладен воздух Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј Работна температура во режим на греење : -20- 24 Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43
TQ50BA0E
TQ50BA0EG
Клима уред - внатрешна единица TQ50BA0EG
+
=
44.990,00 ден
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - Генератор на студена плазма

Генератор на студена плазма

Систем за довод на чист воздух
Јонскиот генератор на студена плазма ги разложува молекулите во воздухот на позитивни и негативни јони. Во овој процес на формирање и разградување на позитивните и негативните јони, регенерираната енергија од празнењето оксидира и ги стерилизира молекулите на прашината и бактериите. Ова ќе го задржи воздухот чист и свеж.
Повеќе
Затвори

Греење до -20℃

Супер капацитет за греење
Сакате да ја почувствувате топлината на сонцето дури и во студените зимски денови? Оваа карактеристика за греење и ладење дава слично чувство. Се овозможува топлина на -20℃ благодарение на технологијата за претходно загревање со помош на грејач во надворешната единица. Специјалното ладење на -20℃ најчесто се користи за одржување на собна температура.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Wi-Fi контрола

Wi-Fi контрола

Едноставна и сигурна работа со Wi-fi
Едноставно контролирајте го клима уредот во домот само со вашиот мобилен телефон и безжична Wi-Fi конекција. Така, ќе можете да имате идеална температура пред да дојдете дома или едноставно да се грижите за вашите миленици од голема далечина.
_products/features/icon - HiSmart Life App

HiSmart Life App

Паметно управување од каде било и во кое било време
Оваа апликација овозможува паметно и пријатно корисничко искуство. Може да ги добиете информациите за статусот на апаратот и да управувате со нив насекаде и во секое време. Интерфејсот е многу едноставен и моќен, покрај вообичаените функции на далечинскиот управувач, тој има и паметни функции, како што се: дијагностика, приказ на грешка, сетирање програми и така натаму. Ве очекуваат голем број интересни функции. Апликацијата е достапна на App Store.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Паметна гласовна контрола

Паметна гласовна контрола

Владејте го животот со Alexa
Новата апликација HiSmart Life е компатибилна со Alexa, виртуелниот асистент на Google, и можете да го користите Amazon Echo за да живеете „паметен живот“. Со гласовна интеракција може да се вклучи, да се исклучи и да се регулира температурата, како и да се постави режимот на работа (ладење или греење). Апликацијата HiSmart Life можете да најдете во вештините на Alexa и во каталогот на асистентот на Google.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Отпорност на мувла

Отпорност на мувла

Обезбедување на здрава атмосфера
По исклучувањето на клима уредот, внатрешниот вентилатор ќе работи уште 30 секунди за да го исуши испарувачот. Со спречување на насобирањето на мувла на испарувачот, ќе го одржите воздухот здрав.
_products/features/icon - Висока ефикасност и заштеда на електрична енергија

Висока ефикасност и заштеда на електрична енергија

Со користење на 3D инвертер технологијата, комбинирана со оптимизиран внатрешен канал за воздух и со современи бакарни цевки назабени од внатрешна страна и ребрасти ламели, нашите клима уреди добиваат значително засилување во енергетската ефикасност што ја намалува годишната потрошувачка на енергија за 30%.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Ноќен режим

Ноќен режим

Ноќен режим на работа за ваша комоција
Оваа функција овозможува автоматско зголемување на поставената температура за 2°C по еден час работа. Температурата тогаш останува константна и ќе имате идеална температура за спиење.
_products/features/icon - Брзо ладење

Брзо ладење

Турбо режим
Функцијата на забрзана работа овозможува брзо ладење или греење и ви овозможува да уживате во поголем проток на воздух, за да се чувствувате пријатно за пократко време.
_products/features/icon - 4Д автоматски насочувачи

4Д автоматски насочувачи

Автоматско насочување на воздухот
Со автоматското движење на хоризонталните перки по специфичен редослед, апаратот обезбедува оптимална дистрибуција и проток на ладен или топол воздух низ просторијата во сите четири насоки.
_products/features/icon - Паметен режим

Паметен режим

Еден клик за совршена собна температура
Само притиснете го копчето „Smart“ и клима уредот автоматски ќе се прилагоди на идеалната температура според собната температура.
_products/features/icon - Копче за рачно вклучување/исклучување

Копче за рачно вклучување/исклучување

Копче за вклучување и исклучување
Клима уредот може да се вклучува или исклучува со помош на копчето, без далечинскиот управувач. Ова се покажа како многу корисно, особено кога батериите на далечинскиот управувач се потрошени или кога не можете да го најдете далечинскиот управувач!
_products/features/icon - I Feel функција

I Feel функција

Интелигентна контрола на температурата
Далечинскиот управувач ја мери температурата во просторијата и ги пренесува информациите до внатрешната единица. До внатрешната единица не се пренесува само температурата на просторијата, туку и температурата околу корисникот преку сензорот на безжичниот далечински управувач. Внатрешната единица потоа автоматски ги прилагодува режимот на работа и температурата на работа.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Сеопфатна здрава заштита: 4-во-1 филтер

Сеопфатна здрава заштита: 4-во-1 филтер

Шири витамин Ц во воздухот во просторијата со што ја потхранува и ја прави поубава кожата и ефикасно ги стерилизира бактериите со уништување на нивната внатрешна структура. ХЕПА филтерот ефикасно го елиминира поленот, прашината и лошите бактерии на дишните патишта, обезбедувајќи свеж и здрав воздух за вас.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Филтер со активен јаглен

Филтер со активен јаглен

Најдобра апсорпција на честички и непријатен мирис
Филтерот со активен активен има јаглен кој покрај честичките, фаќа и хемикалии, издувни гасови и чад од цигари. Затоа, ова е совршено решение да го апсорбира и да го отстрани непријатниот мирис за да можете да уживате во свежиот и чист воздух.
_products/features/icon - Греење на 8°C

Греење на 8°C

Заштедете енергија и чувајте го вашиот дом од замрзнување
Во студената зима и при подолго отсуство од домот, специјалниот режим на греење го одржува и штити вашиот дом од замрзнување, одржувајќи ја температурата во просторијата на 8°C. Со оваа функција ќе заштедите енергија, ќе ги заштитите мебелот и цевките за вода или ќе им овозможите пријатна околина на домашните миленици.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - 1W Standby

1W Standby

Заштеда на енергија
Во режимот на подготвеност (Standby), клима уредот автоматски започнува со работа во режимот за заштеда на енергија. Наместо 5 W, се користи само 1 W на час, што значи 80% заштеда на енергија.
_products/features/icon - Двоен одвод на кондензатот

Двоен одвод на кондензатот

Два одводи да одговараат на вашите потреби
Приклучокот за одвод, струја или гас, лево или десно, го олеснува вградувањето на клима уредот. Лесно е да се инсталира, а вие можете да изберете дали од лево или од десно за да одговара најдобро на вашите потреби.
_products/features/icon - Затемнување на екран

Затемнување на екран

Ноќен режим на работа за заштеда на енергија
Притиснете го копчето за затемнување за да го исклучите светлото на екранот на предниот панел. Клима уредот ќе заштеди енергија и ќе можете да уживате во ноќниот режим на вашиот простор.
_products/features/icon - Само-дијагностика и автоматска заштита

Само-дијагностика и автоматска заштита

Останете безбедни
Клима уредите имаат надзор на процесот во реално време и можат веднаш да дијагностицираат дефекти во случај на неправилност со прикажување на код за грешка. Покрај тоа, благодарение на технологијата за автоматска заштита, клима уредите можат да иницираат безбедносно исклучување кога се појавува оптоварување на системот.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Повеќекратна заштита против корозија

Повеќекратна заштита против корозија

7 нивоа на заштита за подолг век на траење
Надворешното куќиште е заштитено со hot-dip галванизирана челична плоча и со керамичка боја за печење. Двојниот слој на цинк, двојниот слој од топлив цинк-железо, челичната матрица, слој во прав и слојот од керамичка боја, формираат силна седумкратна заштита и во голема мерка го продолжуваат работниот век на надворешните единици на клима уредите.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Тип на единицата: Внатрешна единица

Тип на монтажа: На ѕид

Далечинско управување: Далечински управувач

Препорачана употребна површина: 18-28

Работна температура во режим на греење : -20- 24

Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43

Опсег на поставување на температура: 16-30

Компактен дизајн

Копче за рачно управување

Режим на работа: Високо ефективен инвертер

Разладно средство: R32

Меморија на позицијата на насочувачите

Двоен одвод на кондензатот: Лево или десно

EER: 3,91

Енергетска класа - греење: A++

Брзина на надворешниот вентилатор: 3

Брзина на внатрешниот вентилатор: 7

Моќност за ладење (BTU/h): 18000

Моќност за ладење (BTU/h): 18000

Далечински управувач како собен термостат

Скриен ЛЕД дисплеј

Јонскиот генератор на студена плазма

Затемнување на екран

Само-дијагностика

Автоматски внатрешен вентилатор

Просечна грејна моќност (Pdesignh) - просечна грејна сезона: 4 kW

Деклариран капацитет (Pdh(Tj)) - просечна грејна сезона: 4 kW

Моќност за ладење: 5 kW

Капацитет на одвлажнување: 1,7 L/h

Дијаметар на кондензациската цевка: 18 mm

Филтер со активен јаглен

Автоматско работење

Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)

Заштита од замрзнување

Ноќен режим на работа - Night mode

Турбо функција

Ладење

Греење

Функција за отстранување на влага

Вентилирање - проветрување

Тајмер 24h

Паметна гласовна контрола

Приклучна моќ(V): 220-240 V

Минимална јачина на звукот: 60 dB(A)re1pW

Грејна моќност: 5.600 W

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Фреквенција: 50 Hz

Разладна моќност: 5.000 W

Полнење на фреон: 1,22 gr

Минимален звучен притисок: 38 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 46 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.400 W

Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1.280 W

Греач на надворешна единица

Минимален проток на воздух: 650 m³

Проток на воздухот: 1.000 m³

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 12,7 mm

Максимална должина на цевките: 15 m

Максимална висинска разлика: 5 m

Номинална вредност на струјата при ладење: 5,7 A

Номинална вредност на струјата при греење: 6,3 A

Сооднос SEER - ладење: 8,1

Сооднос SCOP - греење: 4,6

Коефициент COP: 4

Минимален звучен притисок: 38 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 46 dB(A)2x10-5Pa

Wi-Fi управување: Вградено

Димензии (ШxВxД): 101,4 × 31,5 × 23,1 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 106,6 × 39 × 31,5 cm

Нето тежина на апаратот: 12 kg

Бруто тежина на апаратот: 14,21 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Осигурувач: 3,15 A

Код: 20000993

EAN Код: 6946087378738

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice