Клима уред - надворешна единица (SINGLE) TQ35XE0EW - Gorenje
затвори
...
TQ35XE0EW Клима уред - надворешна единица (SINGLE)
32.990,00 ден

Клима уред - надворешна единица (SINGLE) TQ35XE0EW

Клима уред - надворешна единица (SINGLE) Разладна моќност: 3.500 W Грејна моќност: 4.100 W Заштита од ладен воздух Работна температура во режим на греење : -20- 24 Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43
TQ35XE0E
+
TQ35XE0EW
Клима уред - надворешна единица (SINGLE) TQ35XE0EW
=
32.990,00 ден
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

Греење до -20℃

Супер капацитет за греење
Сакате да ја почувствувате топлината на сонцето дури и во студените зимски денови? Оваа карактеристика за греење и ладење дава слично чувство. Се овозможува топлина на -20℃ благодарение на технологијата за претходно загревање со помош на грејач во надворешната единица. Специјалното ладење на -20℃ најчесто се користи за одржување на собна температура.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Паметна гласовна контрола

Паметна гласовна контрола

Владејте го животот со Alexa
Новата апликација HiSmart Life е компатибилна со Alexa, виртуелниот асистент на Google, и можете да го користите Amazon Echo за да живеете „паметен живот“. Со гласовна интеракција може да се вклучи, да се исклучи и да се регулира температурата, како и да се постави режимот на работа (ладење или греење). Апликацијата HiSmart Life можете да најдете во вештините на Alexa и во каталогот на асистентот на Google.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Одмрзнување на надворешната единица

Одмрзнување на надворешната единица

Корисно во текот на зимските денови
На ниски температури и во влажна средина, надворешната единица лесно може да замрзне, што влијае на работата и перформансите на клима уредот или доведува до негово оштетување. Со користење на грејач за загревање на надворешната единица, се спречува замрзнување и се одржува правилното функционирање на клима уредот.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Отпорност на мувла

Отпорност на мувла

Обезбедување на здрава атмосфера
По исклучувањето на клима уредот, внатрешниот вентилатор ќе работи уште 30 секунди за да го исуши испарувачот. Со спречување на насобирањето на мувла на испарувачот, ќе го одржите воздухот здрав.
_products/features/icon - Висока ефикасност и заштеда на електрична енергија

Висока ефикасност и заштеда на електрична енергија

Со користење на 3D инвертер технологијата, комбинирана со оптимизиран внатрешен канал за воздух и со современи бакарни цевки назабени од внатрешна страна и ребрасти ламели, нашите клима уреди добиваат значително засилување во енергетската ефикасност што ја намалува годишната потрошувачка на енергија за 30%.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - 4Д автоматски насочувачи

4Д автоматски насочувачи

Автоматско насочување на воздухот
Со автоматското движење на хоризонталните перки по специфичен редослед, апаратот обезбедува оптимална дистрибуција и проток на ладен или топол воздух низ просторијата во сите четири насоки.
_products/features/icon - Автоматско одмрзнување

Автоматско одмрзнување

Никогаш не е премногу студено за да работи
Спречува замрзнување на испарувачот и овозможува одвлажнување на воздухот при ниски надворешни температури.
_products/features/icon - I Feel функција

I Feel функција

Интелигентна контрола на температурата
Далечинскиот управувач ја мери температурата во просторијата и ги пренесува информациите до внатрешната единица. До внатрешната единица не се пренесува само температурата на просторијата, туку и температурата околу корисникот преку сензорот на безжичниот далечински управувач. Внатрешната единица потоа автоматски ги прилагодува режимот на работа и температурата на работа.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Сеопфатна здрава заштита: 4-во-1 филтер

Сеопфатна здрава заштита: 4-во-1 филтер

Шири витамин Ц во воздухот во просторијата со што ја потхранува и ја прави поубава кожата и ефикасно ги стерилизира бактериите со уништување на нивната внатрешна структура. ХЕПА филтерот ефикасно го елиминира поленот, прашината и лошите бактерии на дишните патишта, обезбедувајќи свеж и здрав воздух за вас.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - 1W Standby

1W Standby

Заштеда на енергија
Во режимот на подготвеност (Standby), клима уредот автоматски започнува со работа во режимот за заштеда на енергија. Наместо 5 W, се користи само 1 W на час, што значи 80% заштеда на енергија.
_products/features/icon - Повеќекратна заштита против корозија

Повеќекратна заштита против корозија

7 нивоа на заштита за подолг век на траење
Надворешното куќиште е заштитено со hot-dip галванизирана челична плоча и со керамичка боја за печење. Двојниот слој на цинк, двојниот слој од топлив цинк-железо, челичната матрица, слој во прав и слојот од керамичка боја, формираат силна седумкратна заштита и во голема мерка го продолжуваат работниот век на надворешните единици на клима уредите.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Тип на единицата: Надворешна единица

Препорачана употребна површина: 12-24

Работна температура во режим на греење : -20- 24

Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43

Опсег на поставување на температура: 16-30

Режим на работа: Инвертер

Разладно средство: R32

EER: 4,4

Енергетска класа - греење: A++

Брзина на надворешниот вентилатор: 3

Брзина на внатрешниот вентилатор: 7

Просечна грејна моќност (Pdesignh) - просечна грејна сезона: 3,2 kW

Деклариран капацитет (Pdh(Tj)) - просечна грејна сезона: 3,2 kW

Режим на работа - греење: 20 g/m

Модел: Моно

Моќност за ладење: 3,5 kW

Приклучна моќ(V): 220-240 V

Минимална јачина на звукот: 62 dB(A)re1pW

Грејна моќност: 4.100 W

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Фреквенција: 50 Hz

Разладна моќност: 3.500 W

Полнење на фреон: 1,03 gr

Минимален звучен притисок: 44 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 50 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.050 W

Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 795 W

Минимален проток на воздух: 1.500 m³

Проток на воздухот: 2.200 m³

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 9,53 mm

Максимална должина на цевките: 15 m

Максимална висинска разлика: 5 m

Номинална вредност на струјата при ладење: 3,5 A

Номинална вредност на струјата при греење: 4,6 A

Сооднос SEER - ладење: 8,5

Сооднос SCOP - греење: 4,6

Коефициент COP: 3,9

Минимален звучен притисок: 44 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 50 dB(A)2x10-5Pa

Димензии (ШxВxД): 81 × 58,5 × 28 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 94 × 63 × 38,5 cm

Нето тежина на апаратот: 37 kg

Бруто тежина на апаратот: 39,47 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Осигурувач: 15 A

Код: 20000992

EAN Код: 6946087378745

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice