Клима уред - надворешна единица (SINGLE) TG50XA00W - Gorenje
затвори
...
TG50XA00W Клима уред - надворешна единица (SINGLE)
38.990,00 ден

Клима уред - надворешна единица (SINGLE) TG50XA00W

Разладна моќност: 5.000 W Грејна моќност: 5.600 W Заштита од ладен воздух Работна температура во режим на греење : -15- 24 Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43
TG50XA00
+
TG50XA00W
Клима уред - надворешна единица (SINGLE) TG50XA00W
=
38.990,00 ден
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - Греење до - 20 ℃(-15℃)

Греење до - 20 ℃(-15℃)

Супер капацитет за греење
Сакате да ја почувствувате топлината на сонцето дури и во студените зимски денови? Оваа карактеристика за греење и ладење дава слично чувство. Се овозможува топлина на - 20 ℃ (-15℃) благодарение на технологијата за претходно загревање со помош на грејач во надворешната единица. Специјалното ладење на - 20 ℃ (-15℃) најчесто се користи за одржување на собна температура.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - 1W Standby

1W Standby

Заштеда на енергија
Во режимот на подготвеност (Standby), клима уредот автоматски започнува со работа во режимот за заштеда на енергија. Наместо 5 W, се користи само 1 W на час, што значи 80% заштеда на енергија.
_products/features/icon - 4Д автоматски насочувачи

4Д автоматски насочувачи

Автоматско насочување на воздухот
Со автоматското движење на хоризонталните перки по специфичен редослед, апаратот обезбедува оптимална дистрибуција и проток на ладен или топол воздух низ просторијата во сите четири насоки.

Отпорност на мувла

Обезбедување на здрава атмосфера
По исклучувањето на клима уредот, внатрешниот вентилатор ќе работи уште 30 секунди за да го исуши испарувачот. Со спречување на насобирањето на мувла на испарувачот, ќе го одржите воздухот здрав.

Повеќекратна заштита против корозија

7 нивоа на заштита за подолг век на траење
Надворешното куќиште е заштитено со hot-dip галванизирана челична плоча и со керамичка боја за печење. Двојниот слој на цинк, двојниот слој од топлив цинк-железо, челичната матрица, слој во прав и слојот од керамичка боја, формираат силна седумкратна заштита и во голема мерка го продолжуваат работниот век на надворешните единици на клима уредите.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Тип на единицата: Надворешна единица

Работна температура во режим на греење : -15- 24

Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43

Опсег на поставување на температура: 16-30

Режим на работа: Инвертер

Разладно средство: R32

EER: 3,25

Енергетска класа - ладење: А++

Енергетска класа - греење: А+

Брзина на надворешниот вентилатор: 3

Брзина на внатрешниот вентилатор: 7

Режим на работа - греење: 20 g/m

Модел: Моно

Моќност за ладење: 5 kW

Приклучна моќ(V): 220-240 V

Минимална јачина на звукот: 65 dB(A)re1pW

Грејна моќност: 5.600 W

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Фреквенција: 50 Hz

Разладна моќност: 5.000 W

Полнење на фреон: 1,2 gr

Минимален звучен притисок: 50 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 56 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.550 W

Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1.540 W

Минимален проток на воздух: 1.500 m³

Проток на воздухот: 2.200 m³

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 12,7 mm

Максимална должина на цевките: 15 m

Максимална висинска разлика: 5 m

Номинална вредност на струјата при ладење: 6,9 A

Номинална вредност на струјата при греење: 7 A

Сооднос SEER - ладење: 6,1

Сооднос SCOP - греење: 4

Коефициент COP: 3,62

Минимален звучен притисок: 50 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 56 dB(A)2x10-5Pa

Димензии (ШxВxД): 81 × 58,5 × 28 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 94 × 63 × 38,5 cm

Нето тежина на апаратот: 38 kg

Бруто тежина на апаратот: 40,47 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Осигурувач: 20 A

Код: 20000849

EAN Код: 6946087356392

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice