Клима уред - надворешна единица (SINGLE) KB35YR3EW - Gorenje
затвори
...
KB35YR3EW Клима уред - надворешна единица (SINGLE)
28.990,00 ден

Клима уред - надворешна единица (SINGLE) KB35YR3EW

Клима уред - надворешна единица (SINGLE) Разладна моќност: 3.400 W Грејна моќност: 3.800 W Заштита од ладен воздух Работна температура во режим на греење : -15- 24 Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43
KB35YR3E
+
KB35YR3EW
Клима уред - надворешна единица (SINGLE) KB35YR3EW
=
28.990,00 ден
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - Греење до -15℃

Греење до -15℃

Супер капацитет за греење
Сакате да ја почувствувате топлината на сонцето дури и во студените зимски денови? Оваа карактеристика за греење и ладење дава слично чувство. Се овозможува топлина при надворешна температура од -15℃ или амбиентална температура благодарение на технологијата за претходно загревање со помош на грејач во надворешната единица. Специјалното ладење на -15°C се користи за одржување на собната температура.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Одмрзнување на надворешната единица

Одмрзнување на надворешната единица

Корисно во текот на зимските денови
На ниски температури и во влажна средина, надворешната единица лесно може да замрзне, што влијае на работата и перформансите на клима уредот или доведува до негово оштетување. Со користење на грејач за загревање на надворешната единица, се спречува замрзнување и се одржува правилното функционирање на клима уредот.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Автоматско одмрзнување

Автоматско одмрзнување

Никогаш не е премногу студено за да работи
Спречува замрзнување на испарувачот и овозможува одвлажнување на воздухот при ниски надворешни температури.
_products/features/icon - Целосен DC инвертер

Целосен DC инвертер

Врвна технологија за најдобри перформанси
360°DC инвертер технологијата е збир на висока технологија, која овозможува интелигентно работење на клима уредот и ја минимизира загубата на енергија. Компресорот работи поефикасно и непречено, контролата на температурата е попрецизна, а бучавата е помала.
_products/features/icon - Висока ефикасност и заштеда на електрична енергија

Висока ефикасност и заштеда на електрична енергија

Со користење на 3D инвертер технологијата, комбинирана со оптимизиран внатрешен канал за воздух и со современи нажлебени бакарни цевки и термоизменувач, нашите клима уреди добиваат значително засилување во енергетската ефикасност што ја намалува годишната потрошувачка на енергија за 30%.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - 1W Standby

1W Standby

Заштеда на енергија
Во режимот на подготвеност (Standby), клима уредот автоматски започнува со работа во режимот за заштеда на енергија. Наместо 5 W, се користи само 1 W на час, што значи 80% заштеда на енергија.
_products/features/icon - Фреон кој не е штетен за околината

Фреон кој не е штетен за околината

Фреон R32
Фреонот R32 е помалку штетен за околината и има поголем капацитет за ладење со ист волумен. Ова значи дека е потребно помалку ладилно средство за ладење во секој уред, па затоа ефектот на глобалното затоплување е значително намален. Предностите на фреонот R32 се:нула влијание врз озонот во воздухот, 66% помал GWP (влијание врз глобалното затоплување) во споредба со фреонот R410A, поголема енергетска ефикасност и висока топлинска спроводливост и капацитет за ладење.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Тип на единицата: Надворешна единица

Препорачана употребна површина: 12-24

Работна температура во режим на греење : -15- 24

Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43

Опсег на поставување на температура: 16-30

Режим на работа: Инвертер

Разладно средство: R32

EER: 2,98

Енергетска класа - греење: А+

Брзина на надворешниот вентилатор: 3

Брзина на внатрешниот вентилатор: 7

Просечна грејна моќност (Pdesignh) - просечна грејна сезона: 2,7 kW

Деклариран капацитет (Pdh(Tj)) - просечна грејна сезона: 2,7 kW

Режим на работа - греење: 20 g/m

Модел: Моно

Моќност за ладење: 3,4 kW

Приклучна моќ(V): 220-240 V

Минимална јачина на звукот: 62 dB(A)re1pW

Грејна моќност: 3.800 W

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Фреквенција: 50 Hz

Разладна моќност: 3.400 W

Полнење на фреон: 0,58 gr

Минимален звучен притисок: 48 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 54 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.050 W

Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1.140 W

Греач на надворешна единица

Минимален проток на воздух: 1.000 m³

Проток на воздухот: 1.500 m³

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 9,53 mm

Максимална должина на цевките: 15 m

Максимална висинска разлика: 8 m

Номинална вредност на струјата при ладење: 5 A

Номинална вредност на струјата при греење: 4,7 A

Сооднос SEER - ладење: 6,1

Сооднос SCOP - греење: 4

Коефициент COP: 3,62

Минимален звучен притисок: 48 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 54 dB(A)2x10-5Pa

Димензии (ШxВxД): 66 × 48,3 × 24 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 78 × 53 × 31,5 cm

Нето тежина на апаратот: 22 kg

Бруто тежина на апаратот: 23,72 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Осигурувач: 15 A

Код: 20003857

EAN Код: 6946087393939

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции