Клима уред - внатрешна единица KB35YR3EG - Gorenje
затвори
...
KB35YR3EG Клима уред - внатрешна единица
28.990,00 ден

Клима уред - внатрешна единица KB35YR3EG

Клима уред - внатрешна единица Разладна моќност: 3.400 W Грејна моќност: 3.800 W Ноќен режим на работа - Night mode Автоматско работење Турбо функција Заштита од ладен воздух Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј Работна температура во режим на греење : -15- 24 Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43
KB35YR3E
KB35YR3EG
Клима уред - внатрешна единица KB35YR3EG
+
=
28.990,00 ден
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - HI-NANO

HI-NANO

Ги штити вашето здравје и вашиот дом
HI-NANO е вид на ефикасна јонска технологија што генерира 1 милион јони/см3, во споредба со стандардната плазма што генерира 0,4 ~ 0,6 милиони јони/см3. Поради големиот капацитет на производство на јони, во затворен простор таа може ефикасно да елиминира повеќе од 99% од H1N1 вирусите во рок од два часа. Во споредба со стандардната плазма, произведува само половина озон (0,007mg / m3) и затоа нема штетни ефекти врз животната средина. Ефикасно отстранете ги бактериите и уживајте во чистиот воздух секој ден.
Француската лабораторија Texcell докажа дека HI-NANO може ефикасно да го спречи коронавирусот (SARS-CoV-2) за 93,54% во затворен простор во рок од два часа.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Интелигентна Wi-Fi контрола

Интелигентна Wi-Fi контрола

Едноставна и сигурна работа со Wi-fi
Едноставно контролирајте го клима уредот во домот само со вашиот мобилен телефон и безжична Wi-Fi конекција. Така, ќе можете да имате идеална температура пред да дојдете дома или едноставно да се грижите за комоцијата на вашите миленици од голема далечина.
_products/features/icon - Паметна гласовна контрола

Паметна гласовна контрола

Владејте го животот со Alexa
Новата апликација HiSmart Life е компатибилна со Alexa, виртуелниот асистент на Google, и можете да го користите Amazon Echo за да живеете „паметен живот“. Со гласовна интеракција може да се вклучи, да се исклучи и да се регулира температурата, како и да се постави режимот на работа (ладење или греење). Апликацијата HiSmart Life можете да најдете во вештините на Alexa и во каталогот на асистентот на Google.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - 4Д автоматски насочувачи

4Д автоматски насочувачи

Автоматско насочување на воздухот
Со автоматското движење на хоризонталните перки по специфичен редослед, апаратот обезбедува оптимална дистрибуција и проток на ладен или топол воздух низ просторијата во сите четири насоки.
_products/features/icon - Технологија на прочистување на воздухот на повеќе нивоа

Технологија на прочистување на воздухот на повеќе нивоа

Загарантиран висок квалитет на воздухот
Воздухот поминува низ повеќе филтри и секој од нив има функција да овозможи подобар и поздрав воздух. Нашите клима уреди, најчесто, ги имаат следниве филтри: витамин Ц филтер, филтер со катехин, филтер со сребрени јони, оптички каталитички филтер, ХЕПА филтер и арома филтер.
Филтер со катехин
Катехинот е екстракт од зелен чај, кој благодарение на ефектите со оксидација и стерилизација, се додава во филтрите. Активните ензими создаваат јадро на бензен, кое апсорбира непријатни мириси и штетни материи во атмосферата. Филтерот со катехин ги пресретнува и ефикасно и долгорочно ги стерилизира честичките од прав. Неговото антибактериско дејство уништува повеќе од 95% од бактериите.
ХЕПА филтер
Високо ефикасниот ХЕПА филтер, кој зафаќа 80% повеќе честички од прашина од класичните филтри, овозможува посвеж и почист амбиентален воздух.
Филтер со сребрени јони
Филтерот со сребрени јони е многу ефикасен филтер за стерилизација кој ефикасно го запира растот на бактериите.
Витамин Ц филтер
Филтрите со витамин Ц обезбедуваат дополнителна заштита што овозможува исклучително чист воздух. Таквиот чист воздух е здрав за кожата затоа што не предизвикува чешање, ја прави кожата помека и го намалува стресот, истовремено обезбедувајќи терапевтски придобивки.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Филтер со активен јаглен

Филтер со активен јаглен

Најдобра апсорпција на честички и непријатен мирис
Филтерот со активен јаглен покрај честичките, фаќа и хемикалии, издувни гасови и чад од цигари. Затоа, ова е совршено решение да го апсорбира и да го отстрани непријатниот мирис за да можете да уживате во свежиот и чист воздух.
_products/features/icon - Тивка работа

Тивка работа

Намалување на бучавата за ваша удобност
Бучавата се намалува до 19 dB (дури и до 18 dB кај некои модели) и ви овозможува тивка и мирна околина, правејќи да се чувствувате како на прошетка на месечината.
_products/features/icon - HiSmart Life App

HiSmart Life App

Паметно управување од каде било и во кое било време
Оваа апликација овозможува паметно и пријатно корисничко искуство. Може да ги добиете информациите за статусот на апаратот и да управувате со нив насекаде и во секое време. Интерфејсот е многу едноставен и моќен, покрај вообичаените функции на далечинскиот управувач, тој има и паметни функции, како што се: дијагностика, приказ на грешка, сетирање програми и така натаму. Ве очекуваат голем број интересни функции. Апликацијата е достапна на App Store.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Паметен режим

Паметен режим

Еден клик за совршена собна температура
Само притиснете го копчето „Smart“ и клима уредот автоматски ќе се прилагоди на идеалната температура според собната температура.
_products/features/icon - Ноќен режим

Ноќен режим

Ноќен режим на работа за ваша комоција
Оваа функција овозможува автоматско зголемување на поставената температура за 2°C по еден час работа. Температурата тогаш останува константна и ќе имате идеална температура за спиење.
_products/features/icon - I Feel функција

I Feel функција

Интелигентна контрола на температурата
Далечинскиот управувач ја мери температурата во просторијата и ги пренесува информациите до внатрешната единица. До внатрешната единица не се пренесува само температурата на просторијата, туку и температурата околу корисникот преку сензорот на безжичниот далечински управувач. Внатрешната единица потоа автоматски ги прилагодува режимот на работа и температурата на работа.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Греење на 8°C

Греење на 8°C

Заштедете енергија и чувајте го вашиот дом од замрзнување
Во студената зима и при подолго отсуство од домот, специјалниот режим на греење го одржува и штити вашиот дом од замрзнување, одржувајќи ја температурата во просторијата на 8°C. Со оваа функција ќе заштедите енергија, ќе ги заштитите мебелот и цевките за вода или ќе им овозможите пријатна околина на домашните миленици.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Tајмер 24 часа

Tајмер 24 часа

Однапред поставен дневен режим на работа
Наведете го специфичното време од денот кога сакате клима уредот автоматски да се вклучи или да се исклучи. На овој начин, секогаш ќе имате вистинска температура.
_products/features/icon - Затемнување на екран

Затемнување на екран

Ноќен режим на работа за заштеда на енергија
Притиснете го копчето за затемнување за да го исклучите светлото на екранот на предниот панел. Клима уредот ќе заштеди енергија и ќе можете да уживате во ноќниот режим на вашиот простор.
_products/features/icon - Целосен DC инвертер

Целосен DC инвертер

Врвна технологија за најдобри перформанси
360°DC инвертер технологијата е збир на висока технологија, која овозможува интелигентно работење на клима уредот и ја минимизира загубата на енергија. Компресорот работи поефикасно и непречено, контролата на температурата е попрецизна, а бучавата е помала.
_products/features/icon - Висока ефикасност и заштеда на електрична енергија

Висока ефикасност и заштеда на електрична енергија

Со користење на 3D инвертер технологијата, комбинирана со оптимизиран внатрешен канал за воздух и со современи нажлебени бакарни цевки и термоизменувач, нашите клима уреди добиваат значително засилување во енергетската ефикасност што ја намалува годишната потрошувачка на енергија за 30%.
Повеќе
Затвори
_products/features/icon - Брзо ладење

Брзо ладење

Турбо режим
Функцијата на забрзана работа овозможува брзо ладење или греење и ви овозможува да уживате во поголем проток на воздух, за да се чувствувате пријатно за пократко време.
_products/features/icon - Двоен одвод на кондензатот

Двоен одвод на кондензатот

Два одводи да одговараат на вашиот простор
Универзалниот приклучок за одвод, струја или гас, лево или десно, го олеснува вградувањето на клима уредот. Лесно е да се инсталира, а вие можете да изберете дали од лево или од десно за да одговара најдобро на вашиот простор.
_products/features/icon - Хидрофилна и антивирусна алуминиумска мрежа

Хидрофилна и антивирусна алуминиумска мрежа

Ги елиминира бактериите и носи свеж воздух
Специјална формула на бојата на испарувачот, во голема мера ја подобрува функцијата за отстранување на бактериите и на прашината.
_products/features/icon - Отпорност на мувла

Отпорност на мувла

Обезбедување на здрава атмосфера
По исклучувањето на клима уредот, внатрешниот вентилатор ќе работи уште 30 секунди за да го исуши испарувачот. Со спречување на насобирањето на мувла на испарувачот, ќе го одржите воздухот здрав.
_products/features/icon - Функција за автоматско рестартирање

Функција за автоматско рестартирање

Во случај на прекин на електрична енергија, клима уредот ќе продолжи со работа веднаш штом ќе се врати напојувањето. Нема да мора повторно рачно да ги прилагодувате контролите.
_products/features/icon - Aвтоматска заштита

Aвтоматска заштита

Заштита со само-дијагностика
Во случај на несакан дефект, кодот за грешка е јасно прикажан на диспејлот и лесен за отстранување. Покрај тоа, клима уредите можат да иницираат безбедносно исклучување кога се појавува оптоварување на системот.
_products/features/icon - Копче за рачно вклучување/исклучување

Копче за рачно вклучување/исклучување

Копче за вклучување и исклучување
Клима уредот може да се вклучува или исклучува со помош на копчето, без далечинскиот управувач. Ова се покажа како многу корисно, особено кога батериите на далечинскиот управувач се потрошени или кога не можете да го најдете далечинскиот управувач!
_products/features/icon - 1W Standby

1W Standby

Заштеда на енергија
Во режимот на подготвеност (Standby), клима уредот автоматски започнува со работа во режимот за заштеда на енергија. Наместо 5 W, се користи само 1 W на час, што значи 80% заштеда на енергија.

Технички карактеристики

Тип на единицата: Внатрешна единица

Тип на монтажа: На ѕид

Далечинско управување: Далечински управувач

Препорачана употребна површина: 12-24

Работна температура во режим на греење : -15- 24

Опсег на работна температура во режим на ладење: -15 - 43

Опсег на поставување на температура: 16-30

Компактен дизајн

Копче за рачно управување

Режим на работа: Инвертер

Разладно средство: R32

Меморија на позицијата на насочувачите

Двоен одвод на кондензатот: Лево или десно

EER: 2,98

Енергетска класа - греење: А+

Брзина на надворешниот вентилатор: 3

Брзина на внатрешниот вентилатор: 7

Моќност за ладење (BTU/h): 12000

Моќност за ладење (BTU/h): 12000

Далечински управувач како собен термостат

Скриен ЛЕД дисплеј

Затемнување на екран

Само-дијагностика

Автоматски внатрешен вентилатор

Просечна грејна моќност (Pdesignh) - просечна грејна сезона: 2,7 kW

Деклариран капацитет (Pdh(Tj)) - просечна грејна сезона: 2,7 kW

Моќност за ладење: 3,4 kW

Капацитет на одвлажнување: 1,2 L/h

Дијаметар на кондензациската цевка: 18 mm

4 во 1 филтер - витамин Ц, катехин, сребрени јони, ХЕПА, активен јаглен

Автоматско работење

Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)

Функција за самочистење

Заштита од замрзнување

Ноќен режим на работа - Night mode

Турбо функција

Ладење

Греење

Функција за отстранување на влага

Вентилирање - проветрување

Тајмер 24h

Паметна гласовна контрола

Hi-nano Генератор

Приклучна моќ(V): 220-240 V

Минимална јачина на звукот: 56 dB(A)re1pW

Грејна моќност: 3.800 W

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Фреквенција: 50 Hz

Разладна моќност: 3.400 W

Полнење на фреон: 0,58 gr

Минимален звучен притисок: 31 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 39 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.050 W

Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1.140 W

Греач на надворешна единица

Минимален проток на воздух: 350 m³

Проток на воздухот: 550 m³

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 9,53 mm

Максимална должина на цевките: 15 m

Максимална висинска разлика: 8 m

Номинална вредност на струјата при ладење: 5 A

Номинална вредност на струјата при греење: 4,7 A

Сооднос SEER - ладење: 6,1

Сооднос SCOP - греење: 4

Коефициент COP: 3,62

Минимален звучен притисок: 31 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 39 dB(A)2x10-5Pa

Wi-Fi управување: Вградено

Димензии (ШxВxД): 83,3 × 25,6 × 20,3 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 89 × 32 × 26 cm

Нето тежина на апаратот: 7,7 kg

Бруто тежина на апаратот: 8,98 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Осигурувач: 5 A

Код: 20003828

EAN Код: 6946087393922

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции