Gorenje by Starck - Gorenje
затвори
...
Секој предмет,
секој облик,
секој стил мора
да има значење
и тоа е она значење
што на нас влијае
секојдневно.
Секој предмет, секој облик, секој стил мора да има значење и тоа е она значење што на нас влијае секојдневно.

Gorenje by

Новата колекција на апарати за домаќинство од Gorenje е дизајнирана од страна на еден од најуникатните креатори прочуен ширум светот, Philippe Starck. Таа е изработена со највисоки технологии и со најсовремена енергетска ефикасност. 

Широкиот спектар на апарати за домаќинство 100% се изработени со забележителен дизајн чија елеганција лежи во „дискретноста на неговиот висок квалитет и во неговите чисти линии.“ Минималистичкиот дизајн со висококвалитетна изработка, со рефлективно стакло и со нерѓосувачки челик ќе се вклопи беспрекорно со неговата околина и буквално ќе стане одраз на вашиот животен стил и личност.

Истражувајте ја колекцијата и создадете ваша сопствена, уникатна  кујна со висококвалитетна изработка.

+ Повеќе
− Помалку
Комбинирани фрижидери
Комбинирани фрижидери
Вградни рерни
Вградни рерни
Микробранови печки
Вградни плочи
Вградни плочи
Аспиратори
Аспиратори
Фиоки за загревање
Фиоки за загревање
Декоративни врати
Декоративни врати

Карактеристики

AdaptTech технологија
AdaptTech технологија
Повеќе
MultiShelf
MultiShelf
Повеќе
CrispZone фиока
CrispZone фиока
Повеќе
IonAir со MultiFlow 360° функција
IonAir со MultiFlow 360° функција
Повеќе
NoFrost Plus
NoFrost Plus
Повеќе
AdaptTech технологијаAdaptTech технологија
Овој „ паметен“ систем беше осмислен за одржување на оптимална температура во фрижидерот во зависност од тоа колку често ја отворате вратата. Кога вратата е отворена, температурата одеднаш расте и храната е изложена на термален шок којшто за возврат предизвикува таа поскоро да се расипе. Фрижидерот континуирано го следи и го анализира начинот на којшто го користите. Така, тој може да предвиди кога ќе ја отворите вратата на ладилникот и токму пред тоа да го сторите, тој ја зголемува температурата од 1 до 2 °C за да се осигурате дека се одржува константна температура и дека храната останува свежа и полна со хранливи материи.
MultiShelfMultiShelf
Специјалната многу флексибилна полица со посебни држачи за шишиња може да се прилагоди на која било потреба. Може да се постави било каде во фрижидерот и да служи како полица за чување храна или пак како решетка со држачи за шишиња.
CrispZone фиокаCrispZone фиока
CrispZone е една од најголемите фиоки за овошје и зеленчук на пазарот и е дизајнирана за да ја зачува хранливата вредност и да ја продолжи свежината на производите. Ниската температура ја продолжува свежината на намирниците.
IonAir со MultiFlow 360° функцијаIonAir со MultiFlow 360° функција
Напредната технологија во ладилниците ја пресликува природната микроклима за да се осигура дека храната ќе остане свежа подолго време. Негативно наелектризираните јони генерирани од страна на апаратот континуирано го освежуваат воздухот за да ја имитира природната микроклима и со тоа да се креира идеална средина за свежа храна. Вентилацискиот систем MultiFlow 360° еднакво го дистрибуира јонизираниот воздух преку 14 вентилациски отвори за да се одржи константна температура на секоја полица.
NoFrost PlusNoFrost Plus
Еден од најдобрите системи за ладење на пазарот, инсталирани во преградата за замрзнувач, го спречува натрупувањето на мраз за да се одржи ниско ниво на потрошувачка на енергија, додека во одделот за ладење, тоа одржува идеална микроклима за свежа храна. Циркулацијата на јонизиран воздух ја заштитува храната од исушување и ги задржува во неа витамините и минералите.
AdaptTech технологијаMultiShelfCrispZone фиокаIonAir со MultiFlow 360° функцијаNoFrost Plus
AdaptTech технологијаMultiShelfCrispZone фиокаIonAir со MultiFlow 360° функција
NoFrost Plus
AdaptTech технологијаMultiShelfCrispZone фиока
IonAir со MultiFlow 360° функцијаNoFrost Plus
AdaptTech технологијаMultiShelf
CrispZone фиокаIonAir со MultiFlow 360° функција
NoFrost Plus

Карактеристики

BigSpace
BigSpace
Повеќе
DirecTouch
DirecTouch
Повеќе
GentleClose
GentleClose
Повеќе
MultiFlow 360˚
MultiFlow 360˚
Повеќе
PyroClean
PyroClean
Повеќе
BigSpaceBigSpace
Новите рерни од Gorenje дизајнирани од Starck имаат специјална дизајнирана внатрешност. Сега оптимизираниот воздух циркулира во уште поголемиот волумен на рерната, кружејќи сосема слободно. Зголемениот капацитет овозможува подготовка на поголема количина храна, додека пак надворешните димензии останаа исти. Сега можете да користите до 5 нивоа во исто време. Капацитетите се движат од 75 l во стандардните рерни и до 53 l во микробрановите печки, што ги прави најголеми на пазарот.
DirecTouchDirecTouch
Едноставна контрола на рерната преку допирање на екранот. Големите и разбирливи симболи ја носат забележливата технологија на друго ниво со јасноста и едноставноста на употребата.
GentleCloseGentleClose
Потребен е само мек допир да се затвори вратата на рерната непречено, без бучава.
MultiFlow 360˚MultiFlow 360˚
MultiFlow 360˚ гарантира оптимална циркулација на топлиот воздух внатре во рерната. Благодарејќи на внимателно позиционираните MultiFlow 360° отвори на задниот ѕид и единствениот HomeMade облик, воздухот рамномерно се распоредува во рерната. Вентилаторот овозможува врелиот воздух да допре до секој агол на рерната правејќи ја храната совршено потпечена од сите страни. Динамичното движење на воздухот овозможува истовремено печење на повеќе нивоа без мешање на мириси и вкусови.
PyroCleanPyroClean
Пиролитичкото чистење е најдобар и најнапреден начин на чистење на рерната. Високата температура на чистење до 500˚C ја остава рерната сосема чиста, без трага од маснотии и остатоци. Првото ниво од процесот на чистење трае 90 минути, средното ниво 120 минути, додека пак интензивното ниво трае само 150 минути. На крајот на процесот треба само да го отстраните остатоците. Рерната е заклучена за време и непосредно по процесот на чистење. Најважно: рерната е чиста без употреба на хемикалии!
BigSpaceDirecTouchGentleCloseMultiFlow 360˚PyroClean
BigSpaceDirecTouchGentleCloseMultiFlow 360˚
PyroClean
BigSpaceDirecTouchGentleClose
MultiFlow 360˚PyroClean
BigSpaceDirecTouch
GentleCloseMultiFlow 360˚
PyroClean

Карактеристики

Инвертер технологија
Инвертер технологија
Повеќе
Stirrer технологија
Stirrer технологија
Повеќе
MultiUse
MultiUse
Повеќе
AutoMenu
AutoMenu
Повеќе
Отворање со допир
Отворање со допир
Повеќе
Инвертер технологијаИнвертер технологија
Благодарение на инвертер технологијата, енергијата е рамномерно распоредена. На тој начин храната подобро ја сочувува својата внатрешна структура, како и витамините, минералите и растителните влакна. Предностите од рамномерното распределување на топлината се особено корисни при подгревање и одмрзнување на храната, како и при подготовка на готвени јадења. Вкупното време на готвење е пократко, со што се намалува потрошувачката на електрична енергија.
Stirrer технологијаStirrer технологија
Stirer технологијата ни овозможува дури и тавата со стандардна големина да ја сместиме во микробрановата печка. Ширината на рерната е сосема искористена и може да му речеме збогум на вообичаеното вртење на чинијата и нерамномерното загревање. Бидејќи микробрановите се рамномерно распоредени во внатрешноста на рерната, храната рамномерно се загрева по целата своја површина. Подобрениот систем на распоредување на микробрановите не дозволува некои делови од храната да останат недопечени, а други да бидат препечени.
MultiUseMultiUse
Вградните комбинирани и микробранови печки ги имаат сите предности на микробрановите, топлиот воздух и грил. Нивото на моќност од 5 степени го забрзува процесот на готвење, а топлиот воздух ве осигурува дека храната е добро зготвена. Комбинираната работа, истовремено користејќи го топлиот воздух и грилот, дава одлични резултати кога се готви поголема количина бело месо, додека пак комбинирајќи ги грилот и микробрановите, помага подобро да се испечат помалите парчиња месо, да се испечат пици и слично. Вградните микробранови печки може да се користат и како конвенционална рерна.
AutoMenuAutoMenu
Неколку однапред дефинирани програми нудат можност за уште поедноставна подготовка на одредени јадења. Само треба да го изберете видот на храната и да ја внесете количината и печката автоматски ќе ги приспособи моќта за готвење и времетраењето.
Отворање со допир
Модерната сензорна технологија обезбедува едноставно отворање со допир на контролниот панелн а микробрановата печка. Целата површина останува совршено мазна со јасни и едноставни форми.
Инвертер технологијаStirrer технологијаMultiUseAutoMenuОтворање со допир
Инвертер технологијаStirrer технологијаMultiUseAutoMenu
Отворање со допир
Инвертер технологијаStirrer технологијаMultiUse
AutoMenuОтворање со допир
Инвертер технологијаStirrer технологија
MultiUseAutoMenu
Отворање со допир

Карактеристики

Горилници со висока енергетска ефикасност
Горилници со висока енергетска ефикасност
Повеќе
PowerBoost Supreme
PowerBoost Supreme
Повеќе
PowerZone
PowerZone
Повеќе
Вок-горилници (WokBurner)
Вок-горилници (WokBurner)
Повеќе
XpandZone
XpandZone
Повеќе
Горилници со висока енергетска ефикасностГорилници со висока енергетска ефикасност
Сите нови модели на плински плочи на Gorenje се опремени со значително унапредени плински горилници, кои се 10% поефикасни.
PowerBoost SupremePowerBoost Supreme
Инвентивната PowerBoostSupreme функција ја има кај најдобрите модели на индукциските плочи Gorenje. Таа овозможува феноменална брзина на работата на плочата. Потребни се само 4,2 минути за да се зоврие вода од 2l, што е, сигурно ќе се согласите, многу ефикасно.
PowerZonePowerZone
Оваа функција ќе ја зголеми јачината на HiLight зоната за готвење за 25%, што ќе ви овозможи да готвите побрзо со користење на помалку електрична енергија.
Вок-горилници (WokBurner)Вок-горилници (WokBurner)
Вок-горилниците многу брзо достигнуваат висока температура, што ја прави подготовката на азиски јадење во големи тави, лесна и достапна за сите.
XpandZoneXpandZone
XpandZone овозможува готвење скоро на целата површина на плочата. Кога е активен режимот XpandZone, левата или десната зона на плочата за готвење се спојуваат во една екстра голема зона за готвење. Споените зони за готвење овозможуваат повеќе простор и слобода при готвењето, простор за поголеми садови или простор за повеќе помали садови или тави, кои можат да се стават каде било во проширената зона за готвење.
Горилници со висока енергетска ефикасностPowerBoost SupremePowerZoneВок-горилници (WokBurner)XpandZone
Горилници со висока енергетска ефикасностPowerBoost SupremePowerZoneВок-горилници (WokBurner)
XpandZone
Горилници со висока енергетска ефикасностPowerBoost SupremePowerZone
Вок-горилници (WokBurner)XpandZone
Горилници со висока енергетска ефикасностPowerBoost Supreme
PowerZoneВок-горилници (WokBurner)
XpandZone

Карактеристики

AdaptTech технологија
AdaptTech технологија
Повеќе
ЛЕД-осветлување (LedLight)
ЛЕД-осветлување (LedLight)
Повеќе
P.A. S. систем
P.A. S. систем
Повеќе
Допир на инокс
Допир на инокс
Повеќе
Тајмер и освежување
Тајмер и освежување
Повеќе
Слој без отпечатоци (TouchFree-слој)
Слој без отпечатоци (TouchFree-слој)
Повеќе
AdaptTech технологијаAdaptTech технологија
Кога аспираторот е во автоматски режим на работа, специјалниот сензор ги препознава нивото на нечистотија во воздухот, пареата, влажноста и гасовите и работи во согласност со нив. Моќта на работа на аспираторот автоматски се приспособува или по потреба се исклучува.
ЛЕД-осветлување (LedLight)ЛЕД-осветлување (LedLight)
ЛЕД осветлувањето обезбедува одлично и ефикасно осветлување врз вградната плоча и претставува важен естетски и функционален елемент во кујната. Трае 30 пати подолго од стандардното осветлување и заштедува 10 пати повеќе енергија.
P.A. S. системP.A. S. систем
Иновативниот систем на периметрија не само што го вовлекува воздухот низ централниот дел, туку вовлекува и по надворешните рабови. Со ова се намалува потрошувачката на електрична енергија и нивото на бучава. Како резултат на тоа, вовлекувањето на воздухот е значајно поефикасно.
Допир на инокс
Новата сензорска технологија од Горење ви овозможува да ракувате со вашиот иноксен аспиратор буквално со прстите. Бидејќи сè се крие позади иноксот, целата површина останува совршено мазна со чисти и едноставни форми.
Тајмер и освежувањеТајмер и освежување
Специјалните предности на новите аспиратори од Gorenje вклучуваат автоматско палење (на 10, 20 или 30 минути) и функција за освежување која се активира на секој час и го освежува воздухот 5 минути.
Слој без отпечатоци (TouchFree-слој)Слој без отпечатоци (TouchFree-слој)
Сите површини, направени од неʼрѓосувачки челик, се обложени со специјален TouchFree слој кој не дозволува да се познаваат отпечатоците од прстите, оставајќи ја површината секогаш сјајна и полесна за чистење.
AdaptTech технологијаЛЕД-осветлување (LedLight)P.A. S. системДопир на иноксТајмер и освежувањеСлој без отпечатоци (TouchFree-слој)
AdaptTech технологијаЛЕД-осветлување (LedLight)P.A. S. системДопир на иноксТајмер и освежување
Слој без отпечатоци (TouchFree-слој)
AdaptTech технологијаЛЕД-осветлување (LedLight)P.A. S. системДопир на инокс
Тајмер и освежувањеСлој без отпечатоци (TouchFree-слој)
AdaptTech технологијаЛЕД-осветлување (LedLight)P.A. S. систем
Допир на иноксТајмер и освежувањеСлој без отпечатоци (TouchFree-слој)
AdaptTech технологијаЛЕД-осветлување (LedLight)
P.A. S. системДопир на инокс
Тајмер и освежувањеСлој без отпечатоци (TouchFree-слој)

Карактеристики

StayWarm
StayWarm
Повеќе
Фиока за загревање
Фиока за загревање
Повеќе
WarmPlate
WarmPlate
Повеќе
Јогурт
Јогурт
Повеќе
StayWarmStayWarm
Функцијата StayWarm одржува константна температурата од 70˚C. На тој начин храната ги задржува вкусот и топлината до сервирањето.
Фиока за загревање
Функционалноста на рерната на пареа е дополнително подобрена со фиоката за загревање, која може дополнително да се купи. Фиоката е вградена веднаш под рерната на пареа, при што целосната композиција одлично се вклопува во кујнскиот елемент наменет за вградна рерна. Фиоката се користи за загревање на садовите, но исто така и на храната.
WarmPlate
Загреаните садови ќе го спречат губењето на вкусот и ќе се погрижат вкусот на храната да биде како што треба: од супи до тестенини и зеленчук на пареа. WarmPlate ќе ви помогне да ги задржите садовите на вистинската температура – некаде помеѓу 30и 80°C. Уживајте во професионалната услуга во приватноста на вашиот дом!
ЈогуртЈогурт
Можеби, сè уште не сте слушнале, но здрав јогурт може да се подготви и во домашни услови. Се подготвува на 40˚C околу 4 часа.
StayWarmФиока за загревањеWarmPlateЈогурт
StayWarmФиока за загревањеWarmPlateЈогурт
StayWarmФиока за загревањеWarmPlate
Јогурт
StayWarmФиока за загревање
WarmPlateЈогурт
Аспиратор WHI661STX
Аспиратор
WHI661STX
Одржувајте ја вашата кујна секогаш свежа со тајмерот и со AdaptTech сензорот.
Вградна плоча IS756ST
Вградна плоча
IS756ST
Подгответе ги вашите омилени јадења за миг со крајно временски ефикасната индукциска плоча со помош на PowerBoost Supreme системот.
Вградна рерна BO617ST
Вградна рерна
BO617ST
Искажете ја вашата креативност со еден од најголемите капацитети кои се достапни на пазарот и уживајте во совршените резултати на вентилацискиот систем MultiFlow 360⁰.
Фиоки за загревање WD14ST
Фиоки за загревање
WD14ST
За ефикасно готвење кујната нека ви биде вешто организирана.
Декоративна врата за машина за садови DFD70ST
Декоративна врата за машина за садови
DFD70ST
Дајте ѝ на вашата кујна врвен ефект со високорефлективна декорирана врата на машината за миење садови.
Комбинирани фрижидери NRK612ST
Комбинирани фрижидери
NRK612ST
Имајте свежа храна исто како штотуку набрана од градина со помош на контролата на влажноста и со AdaptTech смарт системот.
Запознајте го

Philippe Starck е меѓународно потврден француски креатор.

Неговото длабоко разбирање на современите мутации, неговата љубов кон идеи, неговата желба да ја брани интелигенцијата на корисноста – и истата таа корисност на интелигенцијата - придружија едноподруго иконско создавање. Од секојдневните производи какви што се мебелот и цедалките за лимон, до револуционерните мега-јахти, индивидуалните ветерници, електричните велосипеди или хотели и ресторани кои се стремат да бидат чудесни, стимулирачки и интензивно живописни места.

Преку дизајнирање на неговата прва колекција со Gorenje, Philippe Starck ја потврдува неговата обврска да ѝ служи на својата заедница преку обезбедување на најдобриот квалитет на вистинското место, со производите создадени со интелигенција, квалитет и чесност.

Секогаш ставајќи ги корисниците во срцето на неговиот креативен процес, линијата на апарати за домаќинство креирана за Горење од Starck, беа дизајнирани да го обележат и да ги рефлектираат секој животен стил и личност.

„Преку мојот дизајн, корисникот ја има целокупната можност да го создава неговото сопствено искуство.“ Philippe Starck

+ Повеќе
− Помалку

Неговите 10.000 креации, неговата глобална слава и неговата неуморна променлива инвентивност, никогаш не му дозволиле да го заборави суштинското, неговата мисија и визијата: креативноста, каков облик и да зема, мора да го направи животот подобар за најголемиот можен број луѓе, преку тоа, предметите да бидат „добри“ пред  да бидат „убави“.

„Секој предмет, секој облик, секој стил мора да има значење и тоа е она значење што на нас влијае секојдневно.“ Philippe Starck

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice