BM251S7XG - Gorenje
затвори
...
BM251S7XG
17.990,00 ден

BM251S7XG

Електронско управување Функција SmartDisplay Повеќе начини на готвење Број на инфра греjачи: 1
17.990,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - Мазна површина на вратата

Мазна површина на вратата

Вратата на микробрановата печка нема никакви бразди и ивици каде би можеле да се собираат нечистотии. Внатрешното стакло може да го извадите. Ваквиот дизајн дозволува полесно чистење на вратата па дури и со едноставно бришење.

Автоматско мени

Готвење никогаш не било толку едноставно! Изберете програма; рерна ќе го прилагоди процесот на готвење.
Многу модели имаат (автоматски) менија, т.е. одреден број на претходно меморирани програми за уште поедноставна подготовка на одредени јадења. Можете да го изберете типот на храна и да ја внесете тежината, и рерната автоматски ќе ги прилагоди времето и температурата соодветно.

Иноксна внатрешност (InoxTerior)

Внатрешноста на микробрановата печка е направена од неʼрѓосувачки челик што придонесува кон одлични резултати во процесот на готвење. Неʼрѓосувачкиот челик ја подобрува циркулацијата на микробрановите во шуплината на печката и значително го олеснува чистењето.

Однапред дефинирани програми и функција за помнење

Неколку модели се опремени со автоматско мени кое се карактеризира со однапред дефинирани рецепти за подготовка на одредени јадења. На рерната, одберете го типот на храна која сакате да ја подготвите и внесете ја тежината, а рерната автоматски ја одбира идеалната програма и времето потребно за оптимални резултати. Функцијата за помнење е посебно корисна за подготовка на вашите омилени јадења: со стискање на едно копче, рерната секој пат дава одлични резултати.
Повеќе
Затвори

Мултифункционални печки: микробранови, конвекција и грил

Вградните микробранови печки ви овозможува со комбинација на микробранови, конвекција и грил да ја подготвите храната на нов начин.

Рачно поставување на моќноста

Пет нивоа на јачина овозможува соодветен број на микробранови за секое јадење.
Петте различни нивоа на прилагодување на моќноста ви овозможуваат да ја прилагодите јачината на микробрановите која одговара на јадењето кое сакате да го подготвите. Можете да ја прилагодите јачината на 100%, 70 %, 50 %, 30 % или 10 %, според посакуваното ниво на готвење и според типот на храна. На ист начин можете да ја прилагодите и јачината на грилот, загревањето на рерната и готвењето на конвекција.
Повеќе
Затвори

Смарт дисплеј

Напреден ЛЕД дисплеј
Елегантниот и јасно поставениот ЛЕД дисплеј ви овозможува да го набљудувате готвењето или текот на загревањето во микробрановата печка. Одбројувачкиот тајмер обезбедува ажурирана информација за тоа колку долго ќе трае процесот на готвење и кои елементи на загревање се користат.

Технички карактеристики

Боја: Црна

Рерна од не'рѓосувачки челик

Врата: Стакло

Материјал на челната плоча: Стакло

Начин на отварање на вратата: Копче

Отвoрање на врата: Лево

Волумен: 25 l

Нивоа на моќност на микробрановата печка: 9

Максимална моќност на микробрановата: 900 W

Број на инфра греjачи: 1

Јачина на инфра грејачот (грил): 1.100 W

Јачина на топлиот воздух: 2.500 W

Технологија на продуцирање на микробранови: Стандардна технологија (HVT)

Начин на распределба на микробрановите: Ротирачка чинија

Електронско управување

Начин на управување: Команди на допир

Дисплеј за прикажување на времето

Звучен сигнал: Можност за исклучување (Off option)

Часовен опсег (min): 95 min

Начини на загревање:
Скара
Конвекција - топол воздух
Микробранови

Број на комбинирани опции на загревање: 3

Број на програми микробранови+топол воздух: 3

Број на програми со грил: 4

Комбинирано греење: Микробранови + Грил + Топол воздух

Брзо и автоматско одмрзнување (За време и тежина)

Автоматско мени

Број на меморирани програми: 10

Заклучување за заштита од деца

Сигурносен прекинувач

Ротирачка стаклена чинија

Димензија на ротирачката чинија: 31,5 cm

Декоративна рамка

Ротирачка решетка за скара

Начин на загревање: Кварцно

Димензии (ШxВxД): 59,5 × 38,8 × 47 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 65,5 × 53,3 × 53,6 cm

Димензии на вградниот простор (ШхВхД) (мин-макс): 56,7 × 38-38 × 47 cm

Нето тежина на апаратот: 21 kg

Бруто тежина на апаратот: 23,5 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

Приклучна моќ: 1.450 W

Осигурувач: 6 A

Код: 470736

EAN Код: 3838942001437

Прилози

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice