WHC943A1XGB - Gorenje
затвори
...
WHC943A1XGB
13.990,00 ден

WHC943A1XGB

Код: 514519 Самостоен ѕиден кујнски аспиратор Управување: Контроли на допир Максимална бучавост: 62 dB(A)re1pW Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 451 m³/h Зголемен проток на воздух (PowerBoost 1) - извлекување: 737 m3/h Енергетска класа: B Gorenje Advanced линија Димензии (ШxВxД): 90 × 10 × 50,5 cm
13.990,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - Филтри

Филтри

Предности од полиуретанска пена
Единствениот систем AdaptAir и алуминиумските филтри се унапредени со специјална полиуретанска пена која елиминира до 98% од сите честички на нечистотија и маснотија. Истовремено, аспираторот има А енергетска класа на вшмукување.
_products/features/icon - AdaptTech

AdaptTech

Автоматска работа на вентилаторот
Кога аспираторот е во автоматски режим на работа, специјалниот сензор ги препознава нивото на нечистотија во воздухот, пареата, влажноста и гасовите и работи во согласност со нив. Моќта на работа на аспираторот автоматски се приспособува или по потреба се исклучува.
_products/features/icon - Слој без отпечатоци (TouchFree-слој)

Слој без отпечатоци (TouchFree-слој)

Сјајна завршница без оставање отпечатоци
Сите површини направени од неʼрѓосувачки челик се обложени со специјален TouchFree слој кој не дозволува да се познаваат отпечатоците од прсти, оставајќи ја површината секогаш сјајна и полесна за чистење.

Тајмер и освежување

Секогаш свежо и прецизно
Специјалните предности на новите аспиратори од Gorenje вклучуваат автоматско палење (на 10, 20 или 30 минути) и функција за освежување која се активира на секој час и го освежува воздухот 5 минути.

ЛЕД-осветлување (LedLight)

Најновите модели на аспиратори се опремени со LED осветлување за да се овозможи одличен преглед над плочата за готвење и околниот простор. Вградените LED диоди се високо-ефикасни споредбено со останатите сијалици и овозможуваат подобро освелување кое е поблиско до природното осветлување, со минимална потрошувачка на енергија, додека нивниот животен век е до три пати подолг. Паметно поставените LED сијалички овозможуваат оптимално осветлување на плочата за готвење и претставуваат важен естетски и функционален елемент во кујната.
Повеќе
Затвори

Аспиратор со проточно функционирање

Аспираторите со проточно функционирање го вовлекуваат заситениот воздух со пареа и мириси во филтер, и потоа прочистениот воздух го враќаат во кујната. Во овој случај, воздухот се прочистува во јагленов филтер кој ги отстранува мирисите и прочистениот воздух е рециркулиран назад во кујната.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Самостоен ѕиден кујнски аспиратор

Издувно и проточно

Енергетска класа: B

Материјал на куќиште/декоративен оџак: Не'рѓосувачки челик и стакло / Инокс

Боја на куќиште/декоративен оџак: Не'рѓосувачки челик и стакло / Инокс

Енергетска класа на осветлувањето: A

Енергетска класа на филтерот за маснотии: A

Енергетска класа на проток на воздух: A

Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 451 m³/h

Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 310 m³/h

Пречник на одводното црево: 15 cm

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 1: 270 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 2: 360 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 3: 451 m³/h

Автоматска работа на вентилаторот (AdaptTech)

Електронско управување

Управување: Контроли на допир

Тајмер

Број на степени на вентилаторот: 3

Инокс отпорен на отпечатоци од прсти

Константна вентилација (ReFresh функција)

Тип на осветлување: LED

Копче за уклучување/исклучување на светлото

Осветлување: 2

Моќност на осветлување: 6 W

Зголемен проток на воздух (PowerBoost 1) - извлекување: 737 m3/h

Засилен проток на воздух (PowerBoost 1) - рециркулација: 505 m³/h

Филтер за маснотии: Алуминиумски филтер со полиуретанска пена

Индикатор за замастен филтер за маснотии

Јаглен филтер: 315275

Tип на мотор: Асинхрон мотор со кондензатор

Број на мотори: 1

Број на PowerBoost функции: 1

Клапна за неповратен проток на воздухот: 150 mm

Максимална бучавост: 62 dB(A)re1pW

Висина: 100 mm

Минимална висина на декоративниот оџак: 690 mm

Максимална висина на декоративниот оџак: 960 mm

Годишна потрошувачка на енергија: 59,1 kWh

Димензии (ШxВxД): 90 × 10 × 50,5 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 100 × 36 × 42 cm

Нето тежина на апаратот: 11,5 kg

Бруто тежина на апаратот: 16,4 kg

Приклучна моќ: 266 W

Осигурувач: 10 A

Код: 514519

EAN Код: 3838942072468

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice