Островски аспиратор IDR4545E - Gorenje
затвори
...
IDR4545E Островски аспиратор
29.990,00 ден

Островски аспиратор IDR4545E

Код: 182952 Самостоен проточен кујнски аспиратор Управување: Контроли на допир Максимална бучавост: 63 dB(A)re1pW Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 576 m³/h Енергетска класа: B Gorenje Димензии (ШxВxД): 39 × 90 × 39 cm
29.990,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - P.A. S. систем

P.A. S. систем

Паметно, насочено вовлекување со помалку шум
Иновативниот систем на периметрија не само што го вовлекува воздухот низ централниот дел, туку вовлекува и по надворешните рабови. Со ова се намалува потрошувачката на електрична енергија и нивото на бучава. Како резултат на тоа, вовлекувањето на воздухот е значајно поефикасно.
_products/features/icon - ЛЕД-осветлување (LedLight)

ЛЕД-осветлување (LedLight)

Најновите модели на аспиратори се опремени со LED осветлување за да се овозможи одличен преглед над плочата за готвење и околниот простор. Вградените LED диоди се високо-ефикасни споредбено со останатите сијалици и овозможуваат подобро освелување кое е поблиско до природното осветлување, со минимална потрошувачка на енергија, додека нивниот животен век е до три пати подолг. Паметно поставените LED сијалички овозможуваат оптимално осветлување на плочата за готвење и претставуваат важен естетски и функционален елемент во кујната.
Повеќе
Затвори

Аспиратор со проточно функционирање

Аспираторите со проточно функционирање го вовлекуваат заситениот воздух со пареа и мириси во филтер, и потоа прочистениот воздух го враќаат во кујната. Во овој случај, воздухот се прочистува во јагленов филтер кој ги отстранува мирисите и прочистениот воздух е рециркулиран назад во кујната.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Самостоен проточен кујнски аспиратор

Издувно и проточно

Енергетска класа: B

Материјал на куќиште/декоративен оџак: Инокс / Инокс

Боја на куќиште/декоративен оџак: Инокс / Инокс

Енергетска класа на осветлувањето: A

Енергетска класа на филтерот за маснотии: E

Енергетска класа на проток на воздух: B

Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 576 m³/h

Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 408 m³/h

Пречник на одводното црево: 15 cm

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 1: 218 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 3: 384 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 4: 576 m³/h

Електронско управување

Управување: Контроли на допир

Тајмер

Број на степени на вентилаторот: 4

Тип на осветлување: LED

Копче за уклучување/исклучување на светлото

Осветлување: 4

Моќност на осветлување: 80 W

Периметрично вовлекување на воздухот

Филтер за маснотии: Алуминиумски филтер за маснотии

Јаглен филтер: 180178

Код на рециркулирачкиот сет: 283736

Филтер за маснотии кој се мие

Број на мотори: 1

Клапна за неповратен проток на воздухот: 150 mm

Максимална бучавост: 63 dB(A)re1pW

Висина: 900 mm

Минимална висина на декоративниот оџак: 900 mm

Максимална висина на декоративниот оџак: 1.200 mm

Годишна потрошувачка на енергија: 77,9 kWh

Димензии (ШxВxД): 39 × 90 × 39 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 91 × 49 × 88 cm

Нето тежина на апаратот: 22,1 kg

Бруто тежина на апаратот: 28 kg

Приклучна моќ: 230 W

Осигурувач: 10 A

Код: 182952

EAN Код: 3838942401329

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice