Сигурносно известување - Gorenje
затвори
...

Сигурносно известување

Со цел да се постигне највисок степен на сигурност на корисниците на апаратите на Горење, ги повикуваме сопствениците на следниве модели ладилници и замрзнувачи:

RKI-ORA-E
RK-ORA-S
RK-ORA-E
RK-ORA-S-L
RK-ORA-E-L
RKI-ORA-E-L
 

година на производство 2007, да го проверат серискиот број и бројот на артиклот
. Кај горенаведените модели, под одредени услови потенцијална грешка може да предизвика несакани последици на апаратот. 

Моделите кај кои е можно да имаат потенцијален проблем, се со сериски број 7XXXXXX и артикал број 172770, 172260, 172261, 172262, 184831, 184832.

Моделот на апаратот, серискиот број и бројот на артикалот се отпечатени на самолепливата плочка што се наоѓа во внатрешноста на производот, од левата страна, кај садот за зеленчук. Истите податоци се наведени и во гаранцискиот лист кој го имате добиено со самиот апарат.

Пример на самолепливата плочка

Корисниците на некој од овие модели, ги молиме да се јават во нашиот централен сервис на следниве телефонски броеви 02/ 3074-658, 02/ 3074-856, од понеделник до петок помеѓу 08.00 и 16.00 часот и сабота од 09.00 до 15.00 часот, со цел да се договориме за бесплатна проверка на апаратот.

Иако опасноста по апаратот е минимална, Горење превзема максимални мерки на претпазливост се со цел да се информираат корисниците за потенцијалната опасност и да се осигура високо ниво на безбедност.

Ова известување не се однесува на корисниците кои ги немаат горенаведените модели на ладилници и замрзнувачи со наведените сериски и броеви на артикли.  

Се извинуваме за евентуалните непријатности и се заблагодаруваме за разбирањето.

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции