Престижна титула за фрижидерите од специјалната ретро-едиција на Горење - Gorenje
затвори
...

Архива на новости

Петок, 15. Септември 2017

Престижна титула за фрижидерите од специјалната ретро-едиција на Горење

Горење ја освојува Наградата за лиценца 2017 за иновација

Во вторникот, на 12. септември, Лондон беше домаќин на годишната церемонија за доделување награди за лиценци, во сопствеништво и организирана од страна на „The Licensing Source Book“ (Книга за изворите на лиценцирање). На Церемонијата за доделување награди, на којашто најдобрите лиценцирани производи достапни на пазарот на Обединетото Кралство се доделуваат секоја година, им беше упатено добредојде на 1400 трговци на мало, издавачи на лиценции и на добавувачи.

Горење ја освои наградата за иновација

Оваа година Европскиот произведувач на апарати за бела техника, Горење, беше една од присутните компании, откако неговиот фрижидер од специјалната ретро-едиција, официјално лиценцирана од страна на Volkswagen, ја освои престижната награда за иновација. Финалистите за наградите беа селектирани од страна на истакнато судиско жири од 140 врвни трговци на мало, кои ги евалуираа совршеноста во дизајнот, инвентивноста, оргиналноста, тагретирањето на клиентите и квалитетот на производството и пакувањето. Повеќе од 5.000 производи учествуваат во натпреварот во нивните соодветни категории; ултимативно, само 5 беа селектирани како финалисти во секоја од 6-те типа категории. Во категоријата Награда за инвентивност, Горење и неговата Специјална ретро-едиција на фрижидери ја освои наградата, којашто подразбира издржана инвентивност и дизајн.

Ричард Мекеј (Richard Mackey), менаџер за производство во Горење ОК (Gorenje UK), изјави: „ Volkswagen е еден од најсилните брендови во светот и комбето е еден од најпрепознатливите во својата група, иконични дизајни, правејќи го фрижидерот совршен за додавање моментален допир на индивидуален стил, слобода и авантура во секоја кујна. Тој беше многу добро прифатен од страна на нашите купувачи, но прекрасно е да се примат признанија надвор од индустријата за апарати за домаќинство, исто така“.

Потврда за извонредноста

Од своето основање, Наградите за лиценцирање станаа признание за настојување и неспорен поттик за извонредност. Освојувањето на Наградата за инвентивност, од фрижидерот од специјалната ретро-едиција на Горење, беше признато како една од успешните приказни оваа година во индустријата за издавање лиценции во Обединетото Кралство.

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции