Крцкаво пилешко со мед и со лук
Кој рече дека пилекото месо е досадно? Овие слатки и солени пилешки копани се полни со вкус и се совршено добра храна.
Состојки:
- 1 kg пилешки копани
- 100 ml мед
- 2 лажици оризов оцет
- 2 лажици соја сос
- 2 лажички лук во прав
Во мал сад се мешаат мед, лук, оризов оцет и соја сос. Добро мешајте, ако е потребно додадете малку вода. Ставете го пилешкото со делот што е покриен со кожата нагоре, врз плехот за печење и полејте го обилно со сосот секое парче. Ставете ги во рерната и печете на 180°C, 50-60 минути.
Додека се пече пилешкото, полејте го уште еднаш или двапати со преостанатиот сос.
Лична фабрика за совршен вкус: вградни рерни
HomeMade oблик. Карактеристичната заоблена форма е една од најголемите предности на рерните од Gorenje. Инспирирани од традиционалните фурни на дрва, таа овозможува топлиот воздух да се движи слободно. Бидејќи храната е рамномерно загреана и од сите страни, секогаш е совршено приготвена: крцкава однадвор и сочна во внатрешноста.
Можеби би сакале да прочитате: