Подобрете го вашиот имунолошки систем со ехинацеа - Gorenje
затвори
...

Подобрете го имунолошкиот систем со ехинацеа

ХРАНА
19.1.2018

Ехинацеа е моќна и корисна билка што ја користат луѓето ширум светот за одржување на добро здравје, зајакнување на имунолошкиот систем и помагање во борбата против вирусните и бактериските инфекции. Секој дел од растението, од коренот до цветот, е полно со витални хранливи материи. Со репутација на природен ладен лек, многу луѓе уживаат во ехинацеата во една или друга форма, било како чај, додаток, тинктура, капсула, екстракт, таблети или дури и во сирова форма.

Исто така е достапна во комбинација со други билки, витамини и минерали кои го подобруваат имунолошкиот систем.

Иако ехинацеа најчесто се користи од страна на луѓето за да го подобрат имунолошкиот систем, таа има тенденција да ја изгуби својата ефикасност со долга употреба. Затоа, вообичаено се препорачува да не се зема повеќе од 6-8 недели, континуирано. Нормалната доза е 3-4 ml алкохолен екстракт или 300 mg таблети во прав, трипати на ден, при првиот знак на инфекција.

Неколку клинички испитувања покажаа дека луѓето кои земаат ехинацеа веднаш штом се почувствуваат болни, ја намалуваат сериозноста на настинката и имаат помалку симптоми, отколку оние кои не ја земаат билката. Една студија спроведена на 95 лица со рани симптоми на настинка и грип (како што се течење на носот, надразнето грло и треска) покажа дека оние кои пиеле неколку чаши чај од ехинацеа секој ден, во текот на 5 дена, се чувствувале подобро, отколку од оние кои пиеле чај без неа. Значи набавете Ехинацеа оваа зима и изборете се со настинката!

Свеж воздух за вашето семејство

Овлажнувачите за воздух од Gorenje овозможуваат подобар квалитет на воздух и влажност во вашиот дом. Тие го штитат целото семејство од непријатноста на сувиот воздух, од проблеми со дишењето и од затнување на нос. Вистинското ниво на влажност ги намалува проблемите предизвикани од статичкиот електрицитет. Но, не се работи само за влажноста. Оптималниот квалитет на воздухот ги тера сите да се чувствуваат опуштено и освежено. Користењето на навлажнувачот од Gorenje ќе значи грижи за добробитта во вашиот дом.

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции