Искористете ги сите остатоци од храна - Gorenje
затвори
...

Искористете ги сите остатоци од храна

ХРАНА
18.4.2018

Дали знаевте дека околу една третина годишно од храната што се подготвува за исхрана на човекот се фрла? Можете да помогнете ова да се намали, на следниот начин:

1. Подготовката е клучна. Најважно во овој случај е да се осигураме дека храната брзо може да се олади (за не повеќе од 2 часа) и да се чува во вакуумиран пластичен сад. Не чувајте ги остатоците од храна во лименки од конзерви, затоа што брзо може да добијат непријатен вкус од алуминиумот.

2. Одделете ја свежата од варената храна. Многу видови храна се склони кон брз развој на бактерии. Затоа, свежата храна треба секогаш да се чува одделно од варената храна. Храната што обично брзо се расипува треба да се чува на соодветна температура.

3. Искористете ги добрите карактеристики на вашиот замрзнувач. Ако сте складирале премногу овошје и зеленчук, но знаете дека нема да можете веднаш да ги користите, често е подобро едноставно да ги замрзнете. Исто така, може да се замрзнат и свежи и варени производи од месо.

Дополнителна свежина, дополнителни витамини: NatureFresh вградни комбинирани фрижидери

Кога станува збор за производството на свежа храна, полна со вкус и богата со хранлива вредност, отсекогаш најдоброто можело да се научи од природата. Затоа новите NatureFresh вградни комбинирани фрижидери од Gorenje ги имитираат природните услови со тоа што го одржуваат процесот на фотосинтеза, го контролираат нивото на влажност и обезбедуваат свеж воздух.

Освен тоа, вградните NatureFresh комбинирани фрижидери од Gorenje, имаат високоенергетски рејтинг кој се движи од A+ до A+++, а нивниот модуларен и флексибилниот дизајн осигурува дека тие совршено ќе одговараат на секој животен стил.

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции