Замрзнато, а не премрзнато - Gorenje
затвори
...

Замрзнато, а не премрзнато

ДОМАШНИ ОБВРСКИ
18.4.2018

Правилното замрзнување на храната е изненадувачки едноставно:

1. Замрзнете го свежото овошје и зеленчукот во цветот на зрелоста. Така, тоа ги задржува витамините и минералите, вкусот, бојата, изгледот, а во некои случаи, тоа е дури и поздраво од свежата храна која ја губи својата свежина, вкусовите, витамините и минералите додека да се консумира.

2. Несоодветно? Обидете се со неопходно. Храната и подготвените јадења треба да се замрзнат во порции што се погодни за еден оброк. На овој начин вашата омилена храна ќе биде лесно достапна во текот на целата година и уште побрзо ќе можете да подготвите здрава храна.

3. Уредно организирана и поставена. Избегнете ги добропознатите мрзнења кога пребарувате низ фиоките додека рацете не ви замрзнат! Храната треба да биде правилно спакувана, уредно обележана и складирана во фиоката на замрзнувачот. На овој начин, секогаш ќе знаете каде се производите и колку долго се замрзнати.

4. Зачувајте ја енергијата што ја трошите на исцрпувачкото одмрзнување и на чистењето на замрзнувачот. Наместо тоа, инвестирајте во нов модел со NoFrost технологија, која користи ефикасна циркулација на ладен воздух, за да се отстрани влагата од замрзнувачот. Ова го спречува формирањето на мраз врз ѕидовите на замрзнувачот и акумулацијата на мраз или мраз што се нафаќа врз храната. Чистењето на замрзнувачот ќе стане непотребна задача и само „ладна“ меморија.

5. Замрзната храна, замрзнати трошоци! Замрзнатата храна ја задржува својата форма, изгледот, вкусот, витамините и минералите, како што ги замрзнува и вашите трошоци! Може да заштедите двојно! Прво, со заштеда на трошоците за купување свежа (дури и надвор од сезоната) храна, и второ, заштеда на трошоците за електрична енергија, бидејќи новите комбинирани фрижидери со NoFrost технологија работат поефикасно, замрзнуваат побрзо и трошат многу помалку енергија од постарите модели.

Без мраз, без проблеми: нема веќе „нафаќање мраз“ со NoFrost комбинираните фрижидери

За уште поедноставно замрзнување на храната, пробајте ги комбинираните NoFrost фрижидери од Gorenje. NoFrost технологијата  не само што ја спречува акумулацијата на мраз врз храната и таложењето на мраз на ѕидовите од внатрешноста на замрзнувачот, туку исто така ја задржува храната во истата форма во која сте ја складирале.

Ова го олеснува наоѓањето на производот што го барате и ѝ овозможува на храната да ги задржи својот квалитет, бојата и аромата додека целосно го користи достапниот простор. Комбинацијата на интензивна циркулација на воздухот и екстракцијата на влажност, исто така, ви заштедува проблеми ако некогаш е потребно одмрзнување и чистење на мразот.

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции