Трик со марамче и други совети за перење - Gorenje
затвори
...

Трик со марамче и други совети за перење

ДОМАШНИ ОБВРСКИ
12.1.2017

Колку детергент навистина ми треба? Кое е влијанието врз животната средина кога користите програма за испирање со дополнително плакнење? Искусните може да ви одговорат на овие прашања, но ако немате време да ги најдете кога ви требаат, ова е одлична алтернатива.

Како повторно да си го вратите избледеното везено чаршавче со бордура од жолто во бело: Сварете го.

Прво, натопете го: Се вари 10 литри вода. Растворете 0,25 децилитри сода во водата. Оставете да се олади, потоа ставете го чаршавот во растворот и оставете го да се кисне 12 часа. Потоа, ставете го да врие: Нека вријат 10 литри вода со 10 супени лажици сапунски снегулки. Додадете го чаршавот кога температурата на водата е 60°C. Нека покривката врие во водата 20 минути. Исплакнете во чиста вода трипати. Сега повторно чаршавот е бел.

Како да се отстрани розова дисколорација на еко-пријателски начин: Извријте со лимон

Варете го чорапот во тенџере заедно со неколку парчиња лимон. Лимонот е природно белило.

Како да проверите дали боите на обоените ткаенини сѐ уште пуштаат: Користете го трикот со марамчето

Секогаш исперете ги новообоените ткаенини одделно и по потреба перете ги рачно првите неколкупати. Кога вишокот боја е измиен? Проверете преку трикот со марамчето. Ставете да се пере едно бело марамче заедно со обоената облека. Ако марамчето е сѐ уште бело, облеката не пушта боја.

Како звучат најчестите изговори при обојување на облеката: Невешто сортирање

Воспоставете систем на сортирање. Сортирајте ја облеката според температурата, програмата за перење и бојата. Белите / светлите бои перете ги заедно, црните / темните бои заедно. Волнената облека одделно. Одделно перете ги облеките што може да поднесат вриење.

Како да бидете сигурни дека децата можат да излезат и да играат во секакви временски услови: Нека се тркала скафандерот

Пуштете го скафандерот на сушење по програмата за перење, ако може да ја издржи температурата предвидена за сушење. Со ова на скафандерот му се враќа отпорноста. Не е доволно? Купете производ за водоотпорност и додадете го во претперењето.

Како да се избегне бледнеењето на фармерките при перењето: Додадете оцет

Натопете ги фармерките во 5 литри вода на која сте додале 4 супени лажици оцет и нека се киснат во водата околу половина час. Потоа измијте ги како што е наведено на етикетата за нега. Оцетот ја задржува содржината на бојата во ткаенината.

WaveActive машините за перење од Gorenje се направени за да се стави крај на валканата работа на ефективен, лесен и еколошки начин.

WaveActive машините за перење користат напредни технологии за супериорни резултати на перење:

  • Уникатно дизајнираниот барабан во комбинација со брановидните 3D ребра ја омекнуваат ткаенината и овозможуваат најнежно перење.
  • IonTech ја користи моќта на природниот процес на јонизација, што овозможува оптимални резултати во перењето, без висока температура и без употреба на дополнителни хемикалии.
  • SteamTech за дополнителен третман со пареа која ги намалува наборите, алергените и бактериите.

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice