Што да направите со вашиот фрижидер кога одите на одмор - Gorenje
затвори
...

Што да направите со вашиот фрижидер кога одите на одмор

ДОМАШНИ ОБВРСКИ
21.3.2019

Дали спаѓате во онаа група луѓе кои ги одбројуваат деновите сè до своето заминување во омиленото место на една недела или две? Пред да го спакувате куферот и да се подготвите за заминување, еве неколку совети кои ќе ви помогнат да го одржите фрижидерот во совршена форма за време на вашето отсуство:

1. Искористете ја целата храна што може да се расипе. Никој не сака да се врати дома, опуштен по незаборавниот одмор, а да најде расипана храна во својот фрижидер. Затоа, се препорачува да ги искористите сите состојки што може да се расипат инаку ќе им истече рокот за употреба пред вашето враќање. Во исто време, можеби е добра идејата да купите помалку намирници во текот на неделата во пресрет на вашиот одмор.

2. Префрлете го фрижидерот на опцијата HolidayMode. Ако заминувате на повеќе од неколку дена, префрлањето на HolidayMode ќе ви помогне да заштедите енергија што инаку би се користела за одржување на ниската температура во фрижидерот. Само имајте на ум дека за време на функционирањето на фрижидерот на опцијата HolidayMode, вашиот фрижидер треба да биде празен бидејќи температурата не е доволно ниска за безбедно чување на храната.

3. Исклучете го. Ако вашиот фрижидер нема опција HolidayMode или заминувате на одмор на повеќе од еден месец, испразнете го фрижидерот целосно, исклучете го и исчистете го. Ова ќе биде особено лесно, ако имате апарат со функцијата NoFrost, како на пример, side by side  фрижидерот од Горење NRS9181VXB. На крајот, проверете дали ја оставивте вратата отворена за да спречите појава на мувла или на непријатни мириси.

4. Исчистете го фрижидерот пред да заминете. Со оглед на тоа дека вашиот фрижидер ќе остане празен, тоа е совршена можност да го исчистите. Отстранете ги полиците и корпите, а потоа избришете ги, а исто така и внатрешноста на фрижидерот, со благ раствор од вода и сода бикарбона. Осигурете се дека внатрешните ѕидови и сите делови што може да се демонтираат целосно се исушени, пред да ги вратите во фрижидерот. Можеби изгледа како вознемирувачка обврска пред заминување на одмор, но ќе бидете среќни што ќе го видите вашиот фрижидер како сјае чист и ќе мириса свежо кога ќе се вратите.

#instalove

Side by side комбинираните фрижидери се крајниот избор за секој кој сака удобен и ефикасен начин за да ја зачува свежината на својата храна. Комбинирајќи го модерниот дизајн со моќната технологија и пространата внатрешност, овие апарати нудат лесно достапно и добро организирано складирање на сите ваши намирници. Не е ни чудо што веднаш ќе се вљубите во нив.

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции