Совети за користење на машини за сушење алишта - Gorenje
затвори
...

Кои алишта да ги сушите, а кои не во машина за сушење

ДОМАШНИ ОБВРСКИ
24.9.2018

Да се ​​сушат алиштата во машина или на воздух? Предлагаме комбинација од двете. Иако сушењето на воздух бара повеќе време, понекогаш тоа е најдобар начин да се исушат некои нежни парчиња облека. Од друга страна, сушењето во машина за сушење алишта ќе ви заштеди многу време, нервози, па дури и пеглање! Сè што одсекогаш сте сакале!

Ве молам во машина за сушење алишта. Креветските чаршави, крпите, кујнските крпи, фармерките, чорапите, памучните ткаенини, се само некои работи што може безбедно да ги ставите во машината за сушење алишта. Едноставно, следете ги симболите од етикетата (да, навистина!) за да ги одберете вистинските програми за вашата облека, бидејќи некои алишта може да се сушат на повисоки температури од другите.

Машина за сушење алишта - да или не?

Костими за капење. Ако сакате да го носите костимот за капење следната година, подобро е да го оставите да се суши на воздух. Топлината може да предизвика тој да ја изгуби еластичноста и ќе мора да купите нов за следното лето што доаѓа. Или можеби тоа е токму она што сакате да го постигнете?

Градници. Производителите често велат дека нивните градници се многу деликатни, што значи дека тие треба да се перат рачно и да се исушат на воздух, бидејќи високите температури може да предизвикаат губење на обликот. Сепак, користете ги машините за сушење со топлотна пумпа во комбинацијата за деликатна програма, бидејќи тие се доволно нежни да се справат со овие чувствителни делови од облеката.

Хулахопки. Хулахопките може да се намалат поради топлината и, како врв на сето тоа, може да излезат од машината за сушење потполно заплеткани, така што подобра е идејата за нив да се користи програмата за чувствителни алишта на вашата машина за сушење.

Свила. Ова е многу деликатна ткаенина, па затоа се препорачува да се исуши на рамна површина или дури и да ја однесете на хемиско чистење. Или, исто така, може да ја користите машината за сушење со топлотна пумпа на програма за чувствителни алишта.

Волна. Друга деликатна ткаенина која не треба да се стави во машината за сушење алишта. Или дали е тоа така? Погледнете дали вашата машина за сушење има посебна програма за волна и може да ја користите! Ако не, погрижете се да ги ставите вашите џемпери на рамна површина, за да спречите да се растегнат.

WaveActive машините за сушење од Gorenje се направени за да се заврши работата на ефективен, лесен и еколошки начин.

WaveActive машините за сушење користат напредни технологии за супериорни резултати на перење:

  • Програми дизајнирани да ги освежат влакната на алиштата за да ги омекнат и да ги намалат наборите.
  • IonTech - воздухот полн со негативни јони ја суши облеката и го отстранува поголемиот дел од алергените и бактериите.
  • SteamTech овозможува дополнителен третман со пареа на крајот од одбраната програма.

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice