Дали ви треба NoFrost фрижидер или замрзнувач? - Gorenje
затвори
...

Дали ви треба NoFrost фрижидер или замрзнувач?

ДОМАШНИ ОБВРСКИ
13.8.2020

Фрижидерите и замрзнувачите се користат за ладење или замрзнување на храна и зеленчук, со што се зачувува нивната употребена вредност и, следствено, заштедува време и пари. Сепак, овие апарати имаат и неколку неповолни страни, како на пример наслагите од мраз што се формираат во внатрешноста на традиционалните замрзнувачи. Некои наслаги можат да станат доста густи, што може да резултира во послаба работа и повисоки трошоци за електрична енергија, а да не спомнуваме дека мразот може да го намали употребливиот простор за складирање и чување на намирници или да спречат добро вклопување и затворање на вратата.

Како да го избегнете мразот?

За да може вашиот традиционален замрзнувач да биде во добра состојба, треба редовно да се одржува. Апаратот мора да го одмрзнете и да го исчистите барем еднаш годишно, веднаш штом мразот ќе достигне дебелина од околу половина сантиметар (или повеќе). Некои од овие совети можат да ви помогнат да ги намалите мразот и мразот што е можно повеќе:

  • Ставете го замрзнувачот во просторија со умерена температура. Избегнувајте поставување на замрзнувачот во близина на извор на топла вода (бојлер) или шпорет.
  • Наполнете го замрзнувачот со замрзната храна, но не го преполнувајте. Оставањето на (премногу) празен простор од замрзнувачот доведува до создавање мраз. Запомнете, отворената врата, исто така, доведува до акумулација на мраз.
  • Влагата доведува до создавање мраз. Пред да замрзнете храна, исушете го пакувањето. Вие исто така може да ја препакувате или дупло да ја завиткате храната што изгледа влажно.
  • Бидете брзи кога ги вадите работите од замрзнувачот. Подретете го замрзнувачот брзо и добро затворете ја вратата кога ќе завршите.
  • Скршената заптивка или лабавата гума на вратата, исто така, предизвикува мраз. Чистете ја гумата на вратата месечно и заменете ја лошата заптивка.

Ова звучи заморно. Дали има поедноставно решение?

Мило ни е да што прашавте! Купувањето фрижидер или замрзнувач со NoFrost технологија ќе ве спаси здодевното одмрзнување!

Оваа модерна технологија спречува акумулација на мраз и замрзната храна во замрзнувачот. Ова овозможува економично работење (бидејќи нема мраз, потрошувачката на електрична енергија останува мала), тоа овозможува подобра прегледност и целосна употреба на просторот. Интензивната циркулација на ладен воздух во вашиот комбиниран фрижидер исто така спречува храната да се лепи една на друга, така што можете да заборавите на мразот на замрзнатата храна и на залепената храна во еден голем леден блок. Може да заборавите и на растопувањето и чистењето што ви одземаат време, со што ќе  заштедите време и енергија.

Сепак, имајте на ум дека замрзнувачите кои не фаќаат мраз се апарати со намалени потреби за одржување, но тие не се апарати за кои не е потребно никакво одржување. Наместо рачно топење еднаш годишно, треба периодично да ја чистите внатрешноста на фрижидерот. Ви предлагаме да го избришете со раствор од една лажица сода растворена во топла вода, затоа што тоа ќе ги отстрани остатоците од истурената храна и сите непријатни мириси.

GardenFresh комбинирани фрижидери. Вистинскиот за тебе.

Изборот на нов фрижидер е голем чекор. Потребен ви е вистинскиот, кој долго време ќе ја одржи храната свежа и ќе се прилагоди на сите ваши потреби. Со напредните функции кои ќе осигурат свежина и кои ги следат вашите потреби, GardenFresh е вистинскиот избор.

  • AdaptTech - ја прилагодува температурата според вашите навики и ја продолжува свежината на храната
  • IonAir со MultiFlow 360° - јонизиран воздух кој ги отстранува несаканите мириси и ја одржува храната во совршена состојба
  • Convert FreshZone - оваа корисна фиока лесно се трансформира од фиока за риба и месо во фиока за овошје и зеленчук, така што овошјето и зеленчукот остануваат свежи.

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice