Дали вашиот фрижидер може да го стори ова? - Gorenje
затвори
...

Дали вашиот фрижидер може да го стори ова?

ДОМАШНИ ОБВРСКИ
12.7.2021

Опременоста за ладење и замрзнување на производите е главната работа кај секој фрижидер. Сепак, некои го прават тоа подобро од другите, а некои прават дури и повеќе од тоа.

Да се избере вистинскиот фрижидер е голема одлука. Можеби сакате онаков што ќе ја одржува храната свежа подолго време, онаков што ќе се приспособи на вас и на вашите потреби. Со напредни одлики што овозможуваат свежина на саканите производи, фрижидерите на Горење од линијата GardenFresh се одличен избор. Ова е она што ќе го сакате кај нив.

Конвертирајте ја фиоката FreshZone за одржување свежина

Дали сакате храна што е подготвена за секоја пригода? Не барајте потаму. Оваа пригодна фиока едноставно се претвора од фиока за риба и месо во фиока за овошје и зеленчук, за да можете лесно да ги сместите сите ваши свежи производи.

Приспособливоста на најдобар начин

Инженерите од Горење поминаа дополнителна милја и дизајнираа паметен систем наречен AdaptTech. Оваа технологија е дизајнирана со единствена цел да одржува постојана температура во фрижидерот, без оглед на честотата на отворањето на неговата врата. Постојано ја следи употребата на вашиот фрижидер и управува со температурата за да спречи можно зголемување на температурата, со што се обезбедува долгорочна свежина на вашата храна, истовремено намалувајќи ја потрошувачката на енергија. Одлично, нели?

Повеќе од само куп сензори

Современиот фрижидер Горење е опремен со различни сензори кои го хранат неговиот мозок со податоци. Можете, исто така, да видите што размислува и што прави фрижидерот. Голем и јасно поставен ЛЕД-дисплеј овозможува моментална контрола над параметрите. Држејќи го симболот °C две секунди, можете едноставно да се префрлите помеѓу одделите и да ја регулирате температурата во фрижидерот или замрзнувачот одделно. Овој таканаречен SensoTech прекинувач овозможува поедноставна контрола на фрижидерот и на замрзнувачот.

Брзо замрзнување или ладење на сочни производи

Потоа, следува брзо замрзнување. Функцијата FastFreeze ја замрзнува храната на –24°C за да се зачуваат повеќето минерали во храната. По приближно два дена, функцијата се исклучува автоматски и температурата на одделот за замрзнување се враќа на почетниот параметар.

Постои и функција SuperCool (буквално така се нарекува!). Функцијата за интензивно ладење значително ја намалува температурата во одделот на ладилникот за брзо ладење на храната по големите шопинг-патувања. По шест часа, функцијата се исклучува автоматски и температурата на одделот од ладилник се враќа на почетниот параметар. Што мислите за тоа?

Исто како свежа градина

Линијата на фрижидери GardenFresh го заслужува своето име со друга одлична технологија. Тие се опремени со пространа фиока CrispZone која е дизајнирана да ги чува хранливите материи и да ја продолжува свежината на вашата храна благодарение на ниската температура и на опцијата за приспособување на нивото на влажноста. Колку фрижидери знаете што можат да ја контролираат влажноста во нив?

Нема веќе забавни мириси

Да се ​​надополни сето тоа, најновите фрижидери на Горење имаат т.н. IonAir со технологија MultiFlow 360°. Ова решение користи јонизиран воздух и ги отстранува несаканите мириси одржувајќи ја вашата храна во совршена форма.

Да, знаеме, никогаш веќе нема да го гледате фрижидерот на ист начин.

GardenFresh комбинирани фрижидери. Вистинскиот за тебе.

Изборот на нов фрижидер е голем чекор. Потребен ви е вистинскиот, кој долго време ќе ја одржи храната свежа и ќе се прилагоди на сите ваши потреби. Со напредните функции кои ќе осигурат свежина и кои ги следат вашите потреби, GardenFresh е вистинскиот избор.

  • AdaptTech - ја прилагодува температурата според вашите навики и ја продолжува свежината на храната
  • IonAir со MultiFlow 360° - јонизиран воздух кој ги отстранува несаканите мириси и ја одржува храната во совршена состојба
  • Convert FreshZone - оваа корисна фиока лесно се трансформира од фиока за риба и месо во фиока за овошје и зеленчук, така што овошјето и зеленчукот остануваат свежи.

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции