6 чекори за средена кујна - Gorenje
затвори
...

6 чекори за средена кујна

ДОМ
19.1.2018

Шест чекори за средена кујна

Ништо не може да ви предизвика стрес како несредената кујна, па искористете го магловитото зимско попладне за да внесете ред меѓу вашите садови и тави. Звучи комплицирано? Воопшто не е! Со овие шест чекори вашата кујна ќе биде средена за кратко време.

1. Закачете го! Инсталирајте шипка за закачување за најчесто користените садови и тави, кујнски крпи или прибор.

2. Сѐ треба да биде на дофат. Чувајте ги предметите што најмногу ги користите онаму каде што е најлесно да имате пристап до нив. А онаа модерна порцеланска чинија што ја користите само кога доаѓа вашата свекрва, може безбедно да се складира во задниот дел од горната полица.

3. Создадете простор. Фрлете сѐ на што му изминал датумот на употреба и донирајте ги кујнскиот прибор или апаратите што не ги користите.

4. Раздели и освои. Користете ги сепараторите за фиоки за уредно складирање на приборот за јадење, пластичните садови или капаците.

5. Одржувајте ја убавината. Ако поставувате апарати или прибор на кујнските површини, изберете ги во дизајнот што ќе ѝ одговара на вашата кујна. На тој начин, тие ќе претставуваат стилски додаток, наместо да изгледаат неуредно.

6. Извлечете максимум од она што го имате. Додадете дополнителни полици на ѕидните елементи, поставете решетка на ѕидот над плочата за готвење или куки под ѕидните елементи и користете го секој инч од расположливиот простор за складирање.

Запознајте ја линијата на мали апарати за домаќинство - Chef's collection

Chef's Collection е линија од висококвалитетни, издржливи мали апарати за домаќинство. Секој од нив е тестиран во професионалната кујна на готвачот Андреј Кухар, кој е повторно победник на Michelin-star.

 

Можеби би сакале да прочитате:

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice
Месечни акции и промоции
Месечни акции и промоции