»
»
»
УЖИВАЈТЕ ВО НАЈДОБРИОТ СОК!Убави нешта им се случуваат на љубителите на сокови кои чекаат. Технологијата на бавно цедење ги задржува сите хранливи состојки во сокот, обезбедува свилениква текстура и природна боја, а го истакнува неверојатниот вкус. Ќе бидете воодушевени!
1
ОТКРИЈТЕ ГИ ПРЕДНОСТИТЕ
Проверете ги извонредните карактеристики и перформанси на соковникот кои нудат современо корисничко искуство, врвен квалитет и ефикасно работење.
ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО JC4800VWY Затвори
Технологија на бавно цедење (PRESS juicing)
Повеќе
Лесно за чистење
Повеќе
Ниту една изгубена капка
Повеќе
Нелизгачки гумени ногарки
Повеќе
Моќен 200 W мотор
Повеќе
Регулатор на количината на пулпа
Повеќе
Безбедносен прекинувач
Повеќе
Тивка работа
Повеќе
Бавно цедење сок на 80 вртежи во минута
Повеќе
Цедалка со фина мрежа
Повеќе
Два сада од 0,6 l
Повеќе
Технологија на бавно цедење (PRESS juicing)
Соковникот VitaWay има нова технологија на цедење, со притискање наместо со стружење. Сврделот го овозможува на процесот на бавно цедење. Во овој случај не постои триење, ниту пак пораст на температурата. Витамините и минералите остануваат во сокот. Бидејќи не доаѓа до мешање на сокот со воздухот, нема ни оксидација, што резултира во подобар вкус и поубава боја на сокот.
Лесно за чистење
Дали кога станува збор за апарат со голем капацитет станува збор за долга постапка за чистење? Не е секогаш така. По употреба, бавно истурете еден литар млака вода во делот за додавање намирници додека работи апаратот. На својот пат до садот за сок, водата темелно ќе ги исчисти остатоците од овошје и зеленчук. По употреба, исплакнете го филтерот и исчистете го со приложената четка.
Ниту една изгубена капка
Садот за сок веќе е полн, иако сè уште има овошје и зеленчук во соковникот. Што да направите? Не треба да го исклучувате соковникот. Наместо тоа, само поттурнете го затворачот во отворот од кој излегува сокот. Сокот ќе биде собран во внатрешниот сад додека да одлучите да ги наполните чашите на страствените дегустатори.
Нелизгачки гумени ногарки
Додека ги додавате овошјето и зеленчукот во горниот дел на соковникот, не треба да се грижите дека соковникот ќе се помести од местото. Паметно дизајнираните гумени ногарки се поставени така што ќе осигураат оптимална стабилност дури и на влажни работни површини.
Моќен 200 W мотор
И покрај бавната ротација на сврделот, моторот треба да биде доволно моќен за да ги искрши потврдите делови на овошјето и на зеленчукот. Тестиран при максимално оптеретување, овој мотор од 200 W се покажа како оптимално срце на еден соковник што треба да работи со технологијата на бавно цедење.
Регулатор на количината на пулпа
Остатоците добиени како резултат на цедењето на сок се собираат во посебен сад. Количеството на остатоци може да се одреди од корисникот со движење на рачката на предната страна од соковникот. Уживајте во чаша свиленкав мазен сок или додадете парчиња овошје и зеленчук во него за да ја добиете соодветната текстура. Не ја фрлајте пулпата пред да се обидете да ја додадете во други јадења какви што се супите, сосовите, десертите итн.
Безбедносен прекинувач
Гарантирана безбедност! Соковникот ќе работи само кога сите делови ќе бидат соодветно составени и на место. Безбедносниот прекинувач осигурува безбедна употреба без грижа за вклучување на моторот додека додавате состојки или го склопувате или го чистите апаратот.
Тивка работа
Бавнoто цедење, исто така, значи тивка работа без голема брзина чиј резултат значи и повеќе шум. Самиот дизајн на апаратот со долга цевка за полнење со намирници, исто така, придонесува за потиснување на бучавата.
Бавно цедење сок на 80 вртежи во минута
Tехнологијата на бавно цедење се разликува од класичното центрифугално цедење во смисла на брзината и начинот на екстракција на сокот од овошјето и зеленчукот. Кај класичните соковници вртењето на сечилото се одликува со висока брзина (од 1.500 до 2.500 вртежи во минута) со цел да се исечат клеточните ѕидови и да се ослободи сокот од нив. Вертикалното движење на сврделот кај соковникот за бавно цедење сокови (до 80 вртежи во минута) ги ситни овошјето и зеленчукот и потоа ги одделува екстрахираниот сок и пулпата. Како резултат на тоа, има помалку воздушни меури во сокот, сокот е посвиленикав и температурата на цедење е пониска, што му овозможува на сокот да задржи повеќе витамини и ензими.
Цедалка со фина мрежа
Сите состојки кои ги цедиме, се филтрираат преку цедалка со фина ситна мрежа која овозможува минимална количина од пулпата да помине, а ги задржува сите хранливи материи во сокот. Цедалката лесно се мие под млаз вода и се чисти со помош на приложената четка.
Два сада од 0,6 l
Соковникот е опремен со два сада од 0,6 l, за сок и за остатоци (пулпа). Тие се направени од издржливa пластика и не содржат бисфренол А (BPAfree). Безбедно се мијат во машина за миење садови.
Технологија на бавно цедење (PRESS juicing)
Лесно за чистење
Ниту една изгубена капка
Нелизгачки гумени ногарки
Моќен 200 W мотор
Регулатор на количината на пулпа
Безбедносен прекинувач
Тивка работа
Бавно цедење сок на 80 вртежи во минута
Цедалка со фина мрежа
Два сада од 0,6 l
КОЛКУ ПОСОЧНО, ТОЛКУ ПОЗДРАВО
Бавното цедење сокови отвора нова димензија вкусови на овошјето и зеленчукот. Подобрете ја вашата благосостојба, уживајте во поздрава храна и грижете се за вашето здравје.
ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ Затвори

Што е толку посебно во врска со бавното цедење сок?

Tехнологијата на бавно цедење се разликува од класичното центрифугално цедење во смисла на брзината и начинот на екстракција на сокот од овошјето и зеленчукот. Кај класичните соковници вртењето на сечилото се одликува со висока брзина  (од 1.500 до 2.500 вртежи во минута) со цел да се исечат клеточните ѕидови и да се ослободи сокот од нив. Вертикалното движење на сврделот кај соковникот за бавно цедење сокови (до 70 вртежи во минута) ги ситни овошјето и зеленчукот и потоа ги одделува екстрахираниот сок и пулпата. Како резултат на тоа, има помалку воздушни меури во сокот, сокот е посвиленикав и температурата на цедење е пониска, што му овозможува на сокот да задржи повеќе витамини и ензими.

Повеќе витамини и ензими

Бавната ротација на сврделот во press juicer-от не предизвикува да расте температурата на цедење, што за возврат би предизвикало да се дезинтегрираат ензимите и витамините. На високи температури, и витамините и ензимите се уништуваат како што се случува и со сокот од лимон во жешка средина. Во текот на цедењето сок, конвенционалните соковници се стремат да уништат дел од витамините и ензимите кои се најчувствителни на висока температура.
Повеќе
Затвори

Помалку пулпа значи и помала загуба

Благодарение на технологијата на бавно цедење, по цедењето на овошјето и зеленчукот останува помалку пулпа којашто е посува. Така, добивате повеќе од вашите состојки.

Повеќе влакна за подобро здравје

Бавното цедење сокови екстрахира повеќе влакна од состојките во сокот. Влакната имаат позитивен ефект врз варењето, а со тоа и врз здравјето.

Помалку воздушни меури, помалку пена

Со оглед на тоа дека клеточните ѕидови не се расцепуваат со брзо движење на острите сечила како кај класичните соковници, има помалку воздух во сокот, што резултира како повеќе свиленикава текстура. Визуелно, разликата може да се согледа преку помало количество пена и дури и според бојата на сокот.
Повеќе
Затвори

Сокови што траат подолго

Сокот што се добива со бавно цедење може да се чува во ладилникот до 72 часа. Не треба да се грижите за тоа дека ќе ги изгуби своите хранливи состојки, витамини или ензими. Од друга страна, се препорачува сокот, екстрахиран со класичните соковници, да се пие веднаш за да се спречи оксидацијата.
Повеќе
Затвори
ДОБАР АПЕТИТ!
Започнете го денот со свеж сок за којшто само вие го знаете рецептот. Комбинирајте ги состојките и истражувајте ги новите вкусови. Еве неколку идеи.
РЕЦЕПТИ Затвори

Зелена моќ

Зелена моќ

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • голема китка спанаќ
  • 2 краставици со средна големина
  • 2 стебленца целер
  • 1 лажиче прав од алги
  • 1/2 лажиче мака во прав

Начин на подготовка

1 Измијте ги листовите спанаќ.
2 Измијте ги краставиците и стебленцата целер и исечкајте ги на долгнавести парчиња со средна големина.
3 Притиснете ги состојките во соковникот.
4 Истурете ги во чаша и вмешајте ги алгата и маката во прав.
5 Измешајте и гарнирајте со едно парче краставица.

Доматно утро

Доматно утро

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 4 големи домати
  • свежо мелена морска сол
  • свежо мелен црн пипер
  • 1 лажиче кафен шеќер
  • 1 лажиче сок од лимета

Начин на подготовка

1 Измијте ги доматите и исечкајте ги на поголеми парчиња.
2 Истискајте ја лиметата.
3 Исцедете ги состојките во соковникот.
4 Истурете во чашата и додадете сок од лимета, морска сол, црн пипер и шеќер.
5 Измешајте и гарнирајте со парче од чери-домат.

Црвена младост

Црвена младост

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 3 црвени корени цвекло
  • 5 моркови со средна големина
  • 1 лажиче колаген во прав

Начин на подготовка

1 Измијте го цвеклото и исечкајте го на поголеми парчиња.
2 Измијте ги морковите и исечкајте ги на долгнавести парчиња со средна големина.
3 Стиснете ги состојките во соковникот.
4 Истурете во чаша и додадете го колагенот во прав.
5 Измешајте и украсете со лентичка од морков.

Специјалитет од портокал

Специјалитет од портокал

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 2 портокали
  • 1 јапонско јаболко
  • коцка ѓумбир (излупена)
  • малку изрендана кора лимон

Начин на подготовка

1 Исечкајте ги јапонското јаболко и портокалите на поголеми парчиња.
2 Излупете го ѓумбирот и украсете со кора од лимон.
3 Притиснете ги зеленчукот и коцката ѓумбир во соковникот.
4 Истурете го ова во чаша и додадете прстофат ѓумбир во соковникот.
5 Измешајте и украсете со парче персимон.

Зелена хармонија

Зелена хармонија

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 1 голема краставица
  • 1 круша
  • 2 киви
  • китка листови од кељ
  • китка мирисливо нане (мелиса)

Начин на подготовка

1 Измијте ги краставицата и овошјето и исечкајте ги на долгнавести парчиња со средна големина.
2 Измијте ги листовите кељ и мирисливото нане.
3 Исцедете ги зеленчукот и овошјето во соковникот. Додадете го мирисливото нане на крајот.
4 Истурете го свежиот сок во една чаша и украсете со парче киви.

Бадемово млеко

Бадемово млеко

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 1 филџан сирови бадеми, натопени во текот на ноќта
  • 3 филџани вода
  • прстофат ванила во прав

Начин на подготовка

1 Потопете ги во вода бадемите и оставете ги да стојат во текот на ноќта во поголемо количество вода.
2 Отстранете ја водата и измијте ги бадемите.
3 Стиснете ги бадемите во соковникот со бавно додавање три филџани вода.
4 Истурете го сокот во една чаша и зачинете со прстофат ванила во прав.
5 Послужете со колачиња.

Пурпурен микс

Пурпурен микс

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 1/2 црвена зелка
  • 1/2 крушовиден анасон
  • 2 јаболка
  • 1 стебло целер
  • 1/2 портокал

Начин на подготовка

1 Измијте ги зелката и анасонот и исечкајте ги на поголеми парчиња.
2 Измијте ги јаболката, излупете го портокалот и исечкајте ги на поголеми парчиња.
3 Измијте го целерот и исечкајте го на долгнавести тенки парчиња со средна големина.
4 Исцедете ги состојките во соковникот.
5 Истурете го сокот во една чаша и украсете со парче јаболко.

Зимска бајка

Зимска бајка

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 2 јаболка
  • 2 киви
  • 1 јапонско јаболко
  • прстофат рендана кора од лимон
  • прстофат цимет

Начин на подготовка

1 Измијте ги јаболката и јапонското јаболко , излупете го кивито и исечкајте ги на долгнавести тенки парчиња со средна големина.
2 Стиснете ги овошјата во соковникот.
3 Истурете во чаша и додадете прстофат кора од лимон и цимет во прав.
4 Измешајте и послужете за појадок.

Ден за детоксикација

Ден за детоксикација

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 8 ливчиња свежа зелка
  • 1 краставица
  • 1 јаболко
  • 1 портокал

Начин на подготовка

1 Измијте ги лисјата на зелката и исечете ги на поголеми парчиња.
2 Измијте ги краставицата, јаболкото и портокалот и исечкајте ги на долгнавести тенки парчиња со средна големина.
3 Стиснете ги состојките во соковникот.
4 Истурете го сокот во чашата и украсете со парче портокал.

Кокосова напивка

Кокосова напивка

Состојки

Состојки за 1 чаша сок:

  • 5 кокосови ореви
  • 1/4 мал ананас
  • 1 портокал
  • китка свежо нане

Начин на подготовка

1 Извадете ја срцевината (месото) од кокосовиот орев.
2 Излупете го ананасот и исечкајте го на поголеми парчиња.
3 Исечкајте го портокалот.
4 Подгответе ја измиената китка свежо нане на работната маса.
5 Стиснете го овошјето во соковникот. Додадете го нането на крајот.
6 Истурете го сокот во чаша и украсете го со парче ананас.
Зелена моќ
Доматно утро
Црвена младост
Специјалитет од портокал
Зелена хармонија
Бадемово млеко
Пурпурен микс
Зимска бајка
Ден за детоксикација
Кокосова напивка

Модели

Посетете не
Facebook
Twitter
YouTube
Flickr
Споделете
Facebook
Twitter
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice