Клима уред KAS 53 FT - Gorenje
KAS 53 FT Клима уред
27.990,00 ден

Клима уредKAS 53 FT

ново!
EER: 3,21 Коефициент COP: 3,61
28.990,00 ден
27.990,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

_products/features/icon - Компактен дизајн

Компактен дизајн

Компактниот дизајн на клима уредот кај оние со помали димензии ги овозможува сите предности на оние со големи димензии! Ги одликува тивка и економична работа и автоматско префрлање меѓу ладењето и греењето. Местењето е едноставно, со помош на дигиталниот управувач од далечина.
_products/features/icon - Автоматско повторно придвижување

Автоматско повторно придвижување

Во случај на прекин на доводот на електрична енергија, кај повторното вклучување на клима уредите, функцијата на автоматско повторно придвижување овозможува автоматско продолжување со работата на апаратот со сочувани поставувања.
_products/features/icon - Автоматска работа

Автоматска работа

Клима уредот, при изборот на автоматскиот начин на работа, со помош на температурниот сензор го регулира оптималниот начин на работа меѓу греењето и ладењето.

Енергетска класа A, A+ и A++

Класифицирањето на апаратите во енергетска класа A значи висока енергетска ефикасност на апаратот бидејќи со ниска потрошувачка на енергија се остваруваат врвни резултати. Коефициентот SEER кај ладењето и SCOP кај греењето го покажува односот на вложената електрична енергија и добиената моќност на греење или ладење. Повисокиот коефициент означува поголема ефективност, а со тоа и сврстување во подобра енергетска класа. Коефициентот SEER повисок од 5,6 и SCOP повисок од 4 значи класификување на клима уредот Super DC Inverter во енергетската класа A+. Коефициент SEER повисок од 6,1 значи класификација на клима уредите во режимот за ладење во класата A++.
Повеќе
Затвори

ЛЕД дисплеј

ЛЕД дисплејот на клима уредот ги претставува вашите прилагодувања, така што работата е секогаш прегледна.

Ноќен режим на работа

Функцијата на ноќна работа овозможува автоматско намалување на моќта на ладење односно на греење за 1°C во првите два часа на работа. Таквата поставеност потоа ја одржува системот во следните 5 часа, по што тој автоматски се исклучува.

Тивка работа

Конструкциската изведба и изборот на најдобри материјали за поединечните делови на клима уредите, првенствено на изменувачите, на вентилаторите и насочувачите на воздух, овозможуваат соодветен проток на воздух низ апаратот и кај пониските брзини. Пониската брзина на вртење на вентилаторите непосредно овозможува потивка работа на клима уредите.
Повеќе
Затвори

Турбо дејствување

Функцијата на забрзана работа овозможува најбрзо постигнување на предходно наместената температура.

Технички карактеристики

Тип на единицата: Внатрешна единица

Тип на монтажа: На ѕид

Далечинско управување: Далечински управувач

Режим на работа: Класичен

Разладно средство: R410A

EER: 3,21

Енергетска класа - ладење: A

Енергетска класа - греење: A

Дијаметар на кондензациската цевка: 16 mm

Автоматско работење

Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)

Ноќен режим на работа - Night mode

Турбо функција

Ладење

Греење

Функција за отстранување на влага

Вентилирање - проветрување

Минимална јачина на звукот: 33 dB(A)re1pW

Грејна моќност: 5.570 W

Разладна моќност: 5.280 W

Минимален звучен притисок: 33 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 43 dB(A)2x10-5Pa

Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.542 W

Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1.643 W

Минимален проток на воздух: 543 m³

Проток на воздухот: 820 m³

Цевка за течност: 6,35 mm

Дијаметар на цевката за разладен медиум: 12,7 mm

Максимална должина на цевките: 25 m

Максимална висинска разлика: 10 m

Коефициент COP: 3,61

Максимална аудио моќност: 43 dB(A)re1pW

Минимален звучен притисок: 33 dB(A)2x10-5Pa

Максимален звучен притисок: 43 dB(A)2x10-5Pa

Димензии (ШxВxД): 95,7 × 30,2 × 21,3 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 103,5 × 38 × 29,5 cm

Нето тежина на апаратот: 10,2 kg

Бруто тежина на апаратот: 13,3 kg

EAN Код: 3838782030147

Прилози

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice