WHT941A2XBG Декоративен ѕиден аспиратор
20.890,00 ден

WHT941A2XBG

Декоративен ѕиден аспиратор
Код: 474621 Самостоен ѕиден кујнски аспиратор Управување: Контроли на допир Максимална бучавост: 62 dB(A)re1pW Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 462 m³/h Зголемен проток на воздух (PowerBoost 2): 627 m3/h Зголемен проток на воздух (PowerBoost 2): 763 m³/h Енергетска класа: B Gorenje Advanced линија Димензии (ШxВxД): 89,8 × 5,9 × 45,6 cm
20.890,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

AdaptAir технологија

Без мирис. Само чист воздух.
Патентираната AdaptAir технологија обезбедува комплетно рамномерно вшмукување на воздухот по целата површина на аспираторот. Пареата, мирисите и нечистотиите повеќе не се дел од воздухот во кујната.

Филтри

Предности од полиуретанска пена
Единствениот систем AdaptAir и алуминиумските филтри се унапредени со специјална полиуретанска пена која елиминира до 98% од сите честички на нечистотија и маснотија. Истовремено, аспираторот има А енергетска класа на вшмукување.

AdaptTech

Автоматска работа на вентилаторот
Кога аспираторот е во автоматски режим на работа, специјалниот сензор ги препознава нивото на нечистотија во воздухот, пареата, влажноста и гасовите и работи во согласност со нив. Моќта на работа на аспираторот автоматски се приспособува или по потреба се исклучува.

Слој без отпечатоци (TouchFree-слој)

Сјајна завршница без оставање отпечатоци
Сите површини направени од неʼрѓосувачки челик се обложени со специјален TouchFree слој кој не дозволува да се познаваат отпечатоците од прсти, оставајќи ја површината секогаш сјајна и полесна за чистење.

Тајмер и освежување

Секогаш свежо и прецизно
Специјалните предности на новите аспиратори од Gorenje вклучуваат автоматско палење (на 10, 20 или 30 минути) и функција за освежување која се активира на секој час и го освежува воздухот 5 минути.

ЛЕД-осветлување (LedLight)

Најновите модели на аспиратори се опремени со LED осветлување за да се овозможи одличен преглед над плочата за готвење и околниот простор. Вградените LED диоди се високо-ефикасни споредбено со останатите сијалици и овозможуваат подобро освелување кое е поблиско до природното осветлување, со минимална потрошувачка на енергија, додека нивниот животен век е до три пати подолг. Паметно поставените LED сијалички овозможуваат оптимално осветлување на плочата за готвење и претставуваат важен естетски и функционален елемент во кујната.
Повеќе
Затвори

Аспиратор со проточно функционирање

Аспираторите со проточно функционирање го вовлекуваат заситениот воздух со пареа и мириси во филтер, и потоа прочистениот воздух го враќаат во кујната. Во овој случај, воздухот се прочистува во јагленов филтер кој ги отстранува мирисите и прочистениот воздух е рециркулиран назад во кујната.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Самостоен ѕиден кујнски аспиратор

Издувно и проточно

Енергетска класа: B

Материјал на куќиште/декоративен оџак: Не'рѓосувачки челик и стакло / Инокс

Боја на куќиште/декоративен оџак: Не'рѓосувачки челик и стакло / Инокс

Енергетска класа на осветлувањето : A

Енергетска класа на филтерот за маснотии: B

Енергетска класа на проток на воздух: B

Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 462 m³/h

Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 287 m³/h

Пречник на одводното црево: 15 cm

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 1: 221 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 2: 314 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 3: 462 m³/h

Автоматска работа на вентилаторот (AdaptTech)

Електронско управување

Управување: Контроли на допир

Тајмер

Број на степени на вентилаторот: 3

Иноск отпорен на отпечатоци од прсти

Константна вентилација ReFresh

Тип на сијалица: LED

Намалување на интензитетот на осветлувањето (Dimmer функција)

Осветлување: 2

Моќност на осветлување: 5 W

Зголемен проток на воздух (PowerBoost 2): 627 m3/h

Зголемен проток на воздух (PowerBoost 2): 763 m³/h

Засилен проток на воздух (PowerBoost 1) - рециркулација: 310 m³/h

Засилен проток на воздух (PowerBoost 2) - рециркулација: 320 m³/h

Филтер за маснотии: АdaptAir

Индикатор за замастен филтер за маснотии

Јаглен филтер: 197465

Tип на мотор: Асинхрон мотор со кондензатор

Број на мотори: 1

Број на PowerBoost функции: 2

Клапна за неповратен проток на воздухот: 150 mm

Максимална бучавост: 62 dB(A)re1pW

Висина: 59 mm

Минимална висина на декоративниот оџак: 577 mm

Максимална висина на декоративниот оџак: 1.117 mm

Годишна потрошувачка на енергија: 77,7 kWh

Димензии (ШxВxД): 89,8 × 5,9 × 45,6 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 94,5 × 66,5 × 47,5 cm

Нето тежина на апаратот: 21 kg

Бруто тежина на апаратот: 26 kg

Приклучна моќ: 265 W

Осигурувач: 10 A

Код: 474621

EAN Код: 3838942011313

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
Twitter
YouTube
Flickr
Споделете
Facebook
Twitter
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice