Островски аспиратор IDR4545E - Gorenje
IDR4545E Островски аспиратор
29.990,00 ден

IDR4545E

Островски аспиратор
Код: 182952 Самостоен проточен кујнски аспиратор Управување: Контроли на допир Максимална бучавост: 67 dB(A)re1pW Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 576 m³/h Енергетска класа: E Gorenje Димензии (ШxВxД): 39 × 90 × 39 cm
29.990,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

P.A. S. систем

Паметно, насочено вовлекување со помалку шум
Иновативниот систем на периметрија не само што го вовлекува воздухот низ централниот дел, туку вовлекува и по надворешните рабови. Со ова се намалува потрошувачката на електрична енергија и нивото на бучава. Како резултат на тоа, вовлекувањето на воздухот е значајно поефикасно.

ЛЕД-осветлување (LedLight)

Најновите модели на аспиратори се опремени со LED осветлување за да се овозможи одличен преглед над плочата за готвење и околниот простор. Вградените LED диоди се високо-ефикасни споредбено со останатите сијалици и овозможуваат подобро освелување кое е поблиско до природното осветлување, со минимална потрошувачка на енергија, додека нивниот животен век е до три пати подолг. Паметно поставените LED сијалички овозможуваат оптимално осветлување на плочата за готвење и претставуваат важен естетски и функционален елемент во кујната.
Повеќе
Затвори

Аспиратор со проточно функционирање

Аспираторите со проточно функционирање го вовлекуваат заситениот воздух со пареа и мириси во филтер, и потоа прочистениот воздух го враќаат во кујната. Во овој случај, воздухот се прочистува во јагленов филтер кој ги отстранува мирисите и прочистениот воздух е рециркулиран назад во кујната.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Самостоен проточен кујнски аспиратор

Издувно и проточно

Енергетска класа: E

Материјал на куќиште/декоративен оџак: Инокс / Инокс

Боја на куќиште/декоративен оџак: Инокс / Инокс

Енергетска класа на осветлувањето : G

Енергетска класа на филтерот за маснотии: E

Енергетска класа на проток на воздух: E

Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 576 m³/h

Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 408 m³/h

Пречник на одводното црево: 15 cm

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 1: 218 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 3: 384 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 4: 576 m³/h

Електронско управување

Управување: Контроли на допир

Тајмер

Број на степени на вентилаторот: 4

Тип на осветлување: LED

Копче за уклучување/исклучување на светлото

Осветлување: 4

Моќност на осветлување: 80 W

Периметрично вовлекување на воздухот

Филтер за маснотии: Алуминиумски филтер за маснотии

Јаглен филтер: 180178

Филтер за маснотии кој се мие

Број на мотори: 1

Клапна за неповратен проток на воздухот: 150 mm

Максимална бучавост: 67 dB(A)re1pW

Висина: 900 mm

Минимална висина на декоративниот оџак: 900 mm

Максимална висина на декоративниот оџак: 1.200 mm

Годишна потрошувачка на енергија: 175,6 kWh

Димензии (ШxВxД): 39 × 90 × 39 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 91 × 49 × 88 cm

Нето тежина на апаратот: 22,1 kg

Бруто тежина на апаратот: 28 kg

Приклучна моќ: 230 W

Осигурувач: 10 A

Код: 182952

EAN Код: 3838942401329

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
YouTube
Споделете
Facebook
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice