DFG602-ORA-S
8.990,00 ден

DFG602-ORA-S

Код: 173151 Аспиратор за под елемент Управување: Преклопник Максимална бучавост: 63 dB(A)re1pW Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 400 m³/h Енергетска класа: E Gorenje Gorenje Ora-Ïto Димензии (ШxВxД): 59,8 × 39,5 × 26,5 cm
8.990,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

Халогенско осветлување

Во желба да се подобри амбиенталното окружување во вашата кујна, аспираторите од Gorenje, покрај основната функција на вентилирање, се исто така дизајнирани и да осигураат оптимално осветлување на вашите плочи за готвење. Некои модели доаѓаат со класични сијалици, додека понапредните аспиратори се опремени со модерни, халогенски сијалици кои се карактеризираат со поблескаво освелување и се енергетски поефикасни.
Повеќе
Затвори

Аспиратор со проточно функционирање

Аспираторите со проточно функционирање го вовлекуваат заситениот воздух со пареа и мириси во филтер, и потоа прочистениот воздух го враќаат во кујната. Во овој случај, воздухот се прочистува во јагленов филтер кој ги отстранува мирисите и прочистениот воздух е рециркулиран назад во кујната.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Аспиратор за под елемент

Издувно и проточно

Енергетска класа: E

Материјал на куќиште/декоративен оџак: Алуминиум и стакло

Боја на куќиште/декоративен оџак: Црна

Енергетска класа на осветлувањето : G

Енергетска класа на филтерот за маснотии: C

Енергетска класа на проток на воздух: F

Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 400 m³/h

Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 279 m³/h

Пречник на одводното црево: 11,9 cm

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 1: 240 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 2: 335 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 3: 400 m³/h

Механичко управување

Управување: Преклопник

Број на степени на вентилаторот: 3

Тип на сијалица: Халогенска

Копче за уклучување/исклучување на светлото

Осветлување: 2

Моќност на осветлување: 56 W

Филтер за маснотии: Алуминиумски филтер за маснотии

Јаглен филтер: 646783

Филтер за маснотии кој се мие

Број на мотори: 2

Клапна за неповратен проток на воздухот: 120 mm

Максимална бучавост: 63 dB(A)re1pW

Висина: 395 mm

Годишна потрошувачка на енергија: 167,9 kWh

Димензии (ШxВxД): 59,8 × 39,5 × 26,5 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 70 × 52 × 40 cm

Нето тежина на апаратот: 12 kg

Бруто тежина на апаратот: 13,5 kg

Приклучна моќ: 296 W

Осигурувач: 10 A

Код: 173151

EAN Код: 3838942374814

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
Twitter
YouTube
Flickr
Споделете
Facebook
Twitter
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice