BHP623E12BG Телескопски вградлив аспиратор
7.450,00 ден

BHP623E12BG

Телескопски вградлив аспиратор
Код: 514448 Вграден кујнски аспиратор Управување: Копче Максимална бучавост: 71 dB(A)re1pW Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 435 m³/h Енергетска класа: C Gorenje Essential линија Димензии (ШxВxД): 60 × 17 × 31,5 cm
7.450,00 ден
Цената е со вклучен ДДВ од 18%.
печатете
печатете
споделете
Facebook
Twitter
превземи
превземи

Карактеристики

Филтри

Предности од полиуретанска пена
Единствениот систем AdaptAir и алуминиумските филтри се унапредени со специјална полиуретанска пена која елиминира до 98% од сите честички на нечистотија и маснотија. Истовремено, аспираторот има А енергетска класа на вшмукување.

ЛЕД-осветлување (LedLight)

Најновите модели на аспиратори се опремени со LED осветлување за да се овозможи одличен преглед над плочата за готвење и околниот простор. Вградените LED диоди се високо-ефикасни споредбено со останатите сијалици и овозможуваат подобро освелување кое е поблиско до природното осветлување, со минимална потрошувачка на енергија, додека нивниот животен век е до три пати подолг. Паметно поставените LED сијалички овозможуваат оптимално осветлување на плочата за готвење и претставуваат важен естетски и функционален елемент во кујната.
Повеќе
Затвори

Аспиратор со проточно функционирање

Аспираторите со проточно функционирање го вовлекуваат заситениот воздух со пареа и мириси во филтер, и потоа прочистениот воздух го враќаат во кујната. Во овој случај, воздухот се прочистува во јагленов филтер кој ги отстранува мирисите и прочистениот воздух е рециркулиран назад во кујната.
Повеќе
Затвори

Технички карактеристики

Вграден кујнски аспиратор

Издувно и проточно

Енергетска класа: C

Енергетска класа на осветлувањето : A

Енергетска класа на филтерот за маснотии: A

Енергетска класа на проток на воздух: D

Максимален проток на воздух при издувно функционирање: 435 m³/h

Максимален проток на воздух при проточно функционирање: 215 m³/h

Пречник на одводното црево: 15 cm

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 1: 158 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 2: 257 m³/h

Максимален проток на воздух при издувно функционирање, степен 3: 435 m³/h

Механичко управување

Управување: Копче

Број на степени на вентилаторот: 3

GentleClose

Тип на сијалица: LED

Копче за уклучување/исклучување на светлото

Осветлување: 2

Моќност на осветлување: 6 W

Филтер за маснотии: Алуминиумски филтер со полиуретанска пена

Јаглен филтер: 530120

Број на мотори: 1

Клапна за неповратен проток на воздухот: 150 mm

Максимална бучавост: 71 dB(A)re1pW

Висина: 170 mm

Годишна потрошувачка на енергија: 41,7 kWh

Димензии (ШxВxД): 60 × 17 × 31,5 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 66,5 × 23 × 36,6 cm

Нето тежина на апаратот: 7,4 kg

Бруто тежина на апаратот: 8,6 kg

Приклучна моќ: 141 W

Осигурувач: 10 A

Код: 514448

EAN Код: 3838942072208

Прилози

Поврзани производи

Посетете не
Facebook
Twitter
YouTube
Flickr
Споделете
Facebook
Twitter
Бидете информирани
RSS
Prijava na novice